Elegance

Bürstner Elegance nieuwe generatie

Campers

De premium-integraal Elegance is het vlaggenschip van Bürstner. Basis van de nieuwe generatie is de Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. Er is keus uit enkele bedden of een queensbed.

Elegance, goed gekozen naam

We konden er al een glimp van opvangen. Althans, wie naar de presentatie van het nieuwe iNDUS sanitairsysteem van Thetford heeft gekeken. Want dat zit er in. De Bürstner Elegance heeft als basis de voorwielaangedreven Mercedes Sprinter. De 414 CDI met 143 pk om precies te zijn. De opbouw heeft een geïsoleerde en verwarmde dubbele bodem. Deze is van beide kanten bereikbaar. Bijkomend voordeel is de goede bereikbaarheid van de gasflessen. Het interieur heeft tal van innovatieve nieuwtjes te bieden.

Zo hangt boven de cabine een hefbed met riemen van een compleet nieuw design. Het is elektrisch te bedienen. Het zakt niet alleen omlaag, maar schuift ook naar voren. Richting voorruit. Om zo meer plaats over te laten in het interieur. Hiermee maakt Bürstner zijn goede naam op het gebied van hefbedtechniek waar. Het interieur oogt modern in de kleuren wit, beige en zwart. Een optimaal gebruik van de ruimte en de ruime uitrusting maken de Elegance precies dat. Elegant en comfortabel.

Elegance
Elegance i910 G.

Rijke uitrusting en gebruiksvriendelijk

De Bürstner Elegance zit ruim in zijn uitrusting. Leuke, maar ook zeer handige gadgets zijn de magnetische houders voor glazen. Of je nu het zondagse kristal of plastic bekers gebruikt. Ze zijn op bijna elk oppervlak vast te zetten. Veilig opbergen, veilig neerzetten. Geen gerammel onderweg en de glazen vallen niet om. Wat je noemt gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de Elegance ook een bijzonder duurzame camper.

Daarmee komen we bij het nieuwe revolutionaire toiletsysteem van Thetford. Dit is de eerste camper die standaard met dit systeem is uitgerust. Je kunt daardoor langer off grid staan. Tot wel zeven dagen, is de belofte. Want je hoeft minder vaak je tanks te legen. En je doet langer met een watertank. Bovendien kun je alles gemakkelijk in de gaten houden via je smartphone. Hoe iNDUS werkt, lees je hier.

Elegance
Het iNDUS susyteem in de Elegance.

Twee indelingen

De Elegance is er als 910 G en 920 G. De 910 heeft naast het hefbed voorin ook twee enkele bedden achterin. De 920 G heeft op die plek een queensbed. Bürstner heeft van deze camper zijn visitekaartje gemaakt. Het merk stopt er alles in wat het in huis heeft. Dat moet zorgen voor een nieuw gevoel van vrijheid en comfort. Interieurfoto’s volgen zo snel mogelijk.

Elegance
Elegance i920 G

De beide indelingen van de Elegance zijn 8,91 meter lang, 2,32 meter breed en 3,03 meter hoog. De stahoogte binnen bedraagt 2,05 meter. Het maximale toelaatbare gewicht is 5000 kilo. Je hebt er dus een C1 rijbewijs voor nodig. De Sprinter heeft standaard een handgeschakelde zes versnellingsbak. Prijzen in Duitsland vanaf 116.900 euro. Bij ons komt daar nog zo’n 15.000 euro aan o.a. bpm bij.

Naar de site van Bürstner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant