Copa

Bürstner Copa: nieuwe compacte buscamper

Campers

Bürstner introduceert de Copa: een compacte buscamper met slaaphefdak. Basis is de Ford Transit Custom. Ondanks de compacte buitenmaat is er plek voor tot aan zes personen.

Copa ook voor alledag

De Copa is vooral compact. Je kunt hem prima als auto voor alledag gebruiken. Ook met een groot gezin. Toch staat hij ook als camper zijn mannetje. Hij is uitermate flexibel inzetbaar. De Copa heeft een railsysteem voor het interieur. Daar kun je heel wat kanten mee op. En er kunnen optioneel slaapplaatsen worden toegevoegd. Dat maakt hem interessant voor een vooral jong koperspubliek. Daar komt bij dat Bürstner zijn best heeft gedaan om de Copa voor een aangename prijs in de markt te zetten. Hij gaat af-fabriek nog geen 40.000 euro kosten. Daar moeten wij in Nederland dan wel nog de bpm bij optellen.

Copa interieur

De basis – de Ford Custom – staat garant voor een comfortabel rijgedrag. Standaard ligt er een 130 pk sterke diesel onder de kap. Maar je kunt ook kiezen voor de 185 pk-versie. Uiteraard van de moderne 6d-Temp generatie. De nodige rij-assist systemen ontbreken evenmin. Verder is hij lekker compleet met een infotainmentsysteem, airco en een SCA-slaaphefdak. Optioneel is een 2 kW verwarming op diesel verkrijgbaar. En een koelbox met een inhoud van 40 liter. De nieuwe Copa is er in vier kleuren. Frost Weiss (wit) is standaard. Optioneel kun je kiezen uit Hokkaido-Orange (oranje), Polar-Silber (zilver) en Chroma-Blau (blauw).

Vooralsnog slechts één indeling

De vooralsnog enige indeling is superflexibel. Zo staan de bank en losse stoelen in een railsysteem. Je kunt er naar hartelust mee schuiven. De twee cabinestoelen zijn draaibaar. Kies je voor het pakket ‘Holiday’ dan is de bank om te bouwen tot een tweepersoonsbed. In het slaaphefdak eveneens een tweepersoonsbed. Daarmee komt het aantal slaapplaatsen op vier. Kies je voor het ‘Bus-pakket’, dan krijg je in plaats van de bank twee losse stoelen. Staat het dak open, dan heb je in de keuken een stahoogte van 2,47 meter. Een aansluiting voor de buitendouche is standaard.

Optioneel is er ook een ‘Camper-pakket’. Daarin alles wat je nodig hebt voor een verblijf op de camping. Zoals twee stoelen en een tafel. Bestek, servies en oprijblokken. Een stroomkabel en een tent voor aan de achterklep. Het zit er allemaal in. De Copa heeft aan beide kanten ramen die open kunnen. Die zijn van getint warmtewerend glas. Er is een 40 liter water- en afvalwatertank aan boord. Evenals een gasfles van 2,75 kilo. De vaste meubels zijn uitgevoerd in het zogenoemde ‘Wohnfühlen’-design van Bürstner. Veel opbergruimte en zitplaatsen voor tot aan zes personen.

De Copa is inzetbaar als camper, personenbus of bestelwagen. Hij is vanaf voorjaar 2021 eerst in Duitsland en Frankrijk leverbaar. Daarna volgen andere landen. Die moeten geduld hebben tot medio seizoen 2022. De vanafprijs bedraagt 40.000 euro (exclusief bpm).

Naar de site van Bürstner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant