Bürstner 2018: minder series

Nieuws

Bij Bürstner 2018 brengen ze het aantal series terug. Twee series bij de caravans: de Premio en de Averso. Twee series bij de campers: de Lyseo en Ixeo. De Elegance en Argos blijven  als integraal en alkoof leverbaar.

Bürstner 2018 caravans

Terwijl de nieuwe merken en modellen campers en caravans ons om de oren vliegen doet Bürstner het anders. Minder aanbod, daardoor overzichtelijker. Bij de caravans blijven nog twee series over in het nieuwe seizoen. De Averso en de bij LMC gebouwde Premio. Van deze laatste komt er een compleet nieuwe Premio Plus. Deze heeft een hefbed en stapelbedden. Rechtsvoor een groot luik dat toegang geeft tot de laadruimte onder de stapelbedden.  De nieuwe Averso Plus 520 TL (foto hiermaast), die ook uit de LMC fabriek rolt, heeft enkele bedden met ook daaronder ruimte voor de bagage.

En campers

De Lyseo met daarboven de Ixeo. Dat zijn de series waarop Bürstner zich gaat concentreren in het nieuwe seizoen. Staat er achter de type-aanduiding van een Lyseo een D, dan wil dat voortaan zeggen dat hij is voorzien van een dubbele bodem. Beide series zullen gaan bestaan uit halfintergraal-, integraal-, en alkoofmodellen. De halfintegralen staan in de planning. Daarmee valt het doek voor de Brevio, de Nexxo, de Aviano en de Viseo.

De Lyseo I, het integraalmodel (foto boven), blijft onder de 3500 kilo en is daarmee met B-rijbewijs te rijden. De I734G, het grootste model, heeft een leeggeweicht van 2990 kilo. De I728G van 3040 kilo. Hij doet sterk denken aan de integraal van Carado en Sunlight.

De Ixeo I, krijgt een houtvrije opbouw en een dubbele bodem . Hij heeft een nieuwe achterlichtpartij die deels bestaat uit LED lampen. De bedden hebben een 5 zone ondersteuning en zijn voorzien van 5 zone matrassen. Leuk is de opbergruimte voor koffiepads of Nespresso-cupjes. Optioneel kun je kiezen voor iNet van Truma. Er komen in totaal 7 verschillende indelingen, 4 daarvan zijn voorzien van enkele bedden. Twee indelingen hebben een queensbed en er is een indeling, de I744G, met 2 hefbedden (waarvan binnenkort een filmpje).

Harmony als pakket

De Harmony als woonconcept viel bij de klanten in de smaak. Daarom zijn een aantal onderdelen die we hierbij zagen nu verkrijgbaar als pakket. De kleur brons komt hierin weer terug. Zo is er een 744 en 745 te krijgen met het elektrische hefbed achterin, bedmaat 2 bij 1,35 meter, en daaronder een loungezit. Door een druk op de knop maak je van de woonkamer een grote slaapkamer.De stahoogte binnen is ook voor lange mensen toereikend met 2,05 meter. De Harmony Line zit ruim in de extra’s. Zo zien we een Skyroof met verduistering, de XL Premium deur, Tempomat, ESP en meer.

Bij de buscamper Citycar zien we in het nieuwe model 601 standaard dieselverwarming van Truma. Geen grote gasflessen en dus meer ruimte voor andere dingen. De C 600 heeft, net als de 601, achterin een hefbed. Optioneel ligt daar een tweede bed onder. Hetzelfde dat in de 600 ligt als je niet kiest voor een hefbed. Het hefbed zet je dan in een middelste stand. Met het hefbed omhoog is er achterin voldoende plek voor de fietsen of andere grotere voorwerpen.

Bürstner 2018 citycar

www.buerstner.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant