ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Bumo Wohnbox: berghut met vierwielaandrijving
Bumo Wohnbox: berghut met vierwielaandrijving
Campers

Bumo Wohnbox: berghut met vierwielaandrijving

  1. 10 april 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

Er is een toenemende belangstelling voor grote vierwielaangedreven expeditievoertuigen. Nieuwe speler in dit segment is de Bumo Wohnbox. De houten opbouw lijkt op een berghut. Hij is er in drie maten en staat op een Mercedes Actross.   

Ook als afzetunit

Een berghut waar het fijn toeven is. Daar doet de nieuwe opbouw van Bumo in eerste instantie aan denken. Er komt geen gfk aan te pas. Voor het interieur zijn alleen biologische producten gebruikt. De opbouw staat op een flinke jongen: de Mercedes Actros 2042. Standaard zit de opbouw vastgeschroefd op de vrachtwagen, maar hij kan optioneel ook worden uitgerust met een hydraulisch systeem waarmee je hem kunt afzetten. Schapenwol zorgt voor de isolatie, het raamwerk is van aluminium en de buitenste laag is van Siberisch larikshout.

Bumo Wohnbox 2019 buiten

Geheel autark

Bij de bouw is er rekening mee gehouden dat je niet naast een stroompaal staat. Voor de verwarming zorgt een houtkachel waarop je ook kunt koken. Opgevangen regenwater loopt via een filter in de twee geïsoleerde watertanks van elk 200 liter inhoud. Het toilet is van de compostmethode. Voor het warme water in de douche zorgt de Alde vloeistofverwarming, waarop ook de vloerverwarming werkt. Voor de stroom is er een 1200 Wp solarinstallatie met Lithium-accu’s. Dat zorgt voor een capaciteit tot aan 100 ampére-uur aan energie.

Bumo Wohnbox zithoek

Drie maten

De Bumo Wohnbox is een maatproduct en wordt dus aangepast aan de wensen van de klant. De box is er in drie maten. De kleinste heet Die kleine Entdecker Box en is er vanaf 129.000 euro. Middenmaat is de Abenteuer Box vanaf 179.00 euro. De grootste is de Nomade-Ausführung voor een prijs vanaf 199.000 euro. De tentoongestelde versie die in Stuttgart te zien was moet met alles erop en eraan 700.000 euro kosten, zonder de Mercedes om hem op te zetten.

Bumo Wohnmobil bed

Naar de site van Bumo.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS