ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Bulli te zien en te huur in Hannover
Bulli te zien en te huur in Hannover
Uit tips

Bulli te zien en te huur in Hannover

  1. 6 november 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Van de Bulli, de oer-camperbus T1, tot de VW T6. Hippie of niet, je hart gaat er sneller van kloppen. In Hannover is nu een permanente tentoonstelling van dit icoon. Wie zich niet kan beheersen kan er zelfs een huren.

Elke Bulli zijn eigen naam

Er zijn er genoeg die hun camper een naam hebben gegeven. Dus dat de bussen die in de grote hal staan ook stuk voor stuk een eigen naam hebben is niet zo vreemd. Zo kom je o.a. Moosi, Hendrik de rode en Samba tegen. Die hal is de VW-Oldtimer-Halle, aan de Lagerstrasse 2 in Hannover-Limmer. Hier kun je sinds kort de Bulli-Klassik-Tour bezoeken. Er staan er meer dan 100. Zoals Sofie, een blauwe T1 uit 1950. Maar ook de andere modellen, tot aan de T6 staan ertussen. Ze hebben allemaal hun eigen verleden. En er is natuurlijk het gezamenlijke verhaal van de VW bus. Je krijgt het allemaal te horen in een twee uur durend verhaal, overgoten met de nodige grapjes. Je kunt naar historische video’s kijken en de eerste robots die aan de productie hebben gewerkt bewonderen.

pixabay

Zo kan een 84 jarige ex-werknemer zich nmog herinneren dat de eerste Samba in wit en rood verscheen. De eerste Samba met beroemde ramen in het dak zag het levenslicht in april 1951. Dat was in Frankfurt op de allereerste IAA autotentoonstelling na de 2e wereldoorlog. Behalve twee-kleurig met een chromen rand als scheiding had hij ook chromen wieldeksels en een chromen VW embleem op de neus. Het leverde hem de bijnaam Gute-Laune-Bulli op. Want iedereen die hem zag hield daar een goed humeur aan over. Behalve een trefpunt voor liefhebbers wil deze permanente tentoonstelling ook een hommage zijn aan alle werknemers van VW. In de loop van de tijd zullen er zeker nog bijzondere exemplaren worden toegevoegd aan de collectie.

Wil je het verhaal horen en de bussen gaan bekijken? Het kan elke woensdag om 11 en om 14 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. Een kaartje kost € 11,60. Het is te bestellen via www.eventim.de

pixabay

Camping/camperplaats in de buurt:

Op 5 kilomter afstand ligt Camping und Freizeitwohnen Arnumer See, Osterbruchweg 5,
30966 Hemmingen-Arnum, www. camping-hannover.de

Op 14 kilometer afstand ligt Campingplatz Birkensee, 30880 Laatzen, www.camping-birkensee.de

Meer info over de tentoongestelde bussen, de huurmogelijkheden en de prijzen daarvan kun je vinden op www.volkswagen-nutzfahrzeuge.de

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS