ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Bulli Summer Festival: 70 jaar VW T
Bulli Summer Festival: 70 jaar VW T
Uit tips

Bulli Summer Festival: 70 jaar VW T

  1. 3 augustus 2017, 19:00
  2. 0 Reacties

De oer -camperbus, de T serie van VW, viert zijn 70-ste verjaardag. De Bulli is het middelpunt van het eerste Wolfsburger Bulli Summer Festival. Vanaf vandaag tot zondag is er veel te zien in het Allerpark.

Bulli feest in Wolfsburg

Op zondag is er een tocht met naar verwachting zo’n 350 Bulli’s. Die rijden van Wolfsburg naar waar het ooit begon. Want de oude hippiebus met de troetelnaam Bulli zag voor het eerst het levenslicht in Hannover-Stöcken, waar de oude fabriek staat. Daar is op zondag een afsluitende Open-Air-Party, van 12 tot 18 uur met o.a. live muziek.

In het Allerpark staan 100 liefhebbers met hun bus als op een camping. Deze camperaars betalen geen entree. In heet paviljoen van Volkswagen Nutzfahrzeige zijn een paar hele bijzondere VW’s te bewonderen tijdens dit feest. Zo staat er een T1 brandweerbus uit 1967 en staat er een T3 Moicro-bus zoals hij tot 2002 nog in Zuid-Afrika werd gebouwd. De Rally Dakar T5 4Motion is te zien, ingezet als begeleidingsvoertuig en natuurlijk staat er de speciale jubileumeditie van de T6 met de naam “70 Jahre”.

Bulli Summer Festival 2018

Naast veel informatie over de T kun je ook naar films kijken. “The Bus” en “T2 Last Edition” draaien. Voor kinderen is er een Bulli werkplaats waar ze kunnen knutselen. In het weekend zijn interessante lezingen en vertellen liefhebbers over hun restauratie van een Zuid-afrikaanse T3. Ook liefhebbers van de vierwielaangedreven uitvoeringen vertellen over hun hobby. De entree is gratis. Voor alle informatie zie onderstaande site.

www.autostadt.de

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS

Waterweek en Gebruikte Botenbeurs Hoorn
Uit tips

Waterweek en Gebruikte Botenbeurs Hoorn

Waterweek Hoorn, van 7 t/m 10 september. Dat is  volop sport, nautiek, culinair en muziek. Een dag later, vanaf 8 september begint de Gebruikte Botenbeurs. De grootste in zijn soort. Waterweek Programma De Waterweek…

  1. 15 augustus 2017, 19:00
  2. 0 Reacties
Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2017
Beurzen Onderweg

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2017

De laatste caravans en campers bekijken, de laatste trends ontdekken of gewoon lekker een dagje genieten van de nieuwste snufjes op kampeergebied. Dat vindt de bezoeker allemaal op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2017…

  1. 31 juli 2017, 19:00
  2. 0 Reacties