ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Budgetmerk Bavaria heet nu Mooveo
Budgetmerk Bavaria heet nu Mooveo
Campers

Budgetmerk Bavaria heet nu Mooveo

  1. 14 oktober 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Het Franse merk Pilote heeft ook een eigen budgetmerk. Sinds begin van dit jaar ook weer in Duitsland te koop. Bavaria was de naam. Was, want vanaf nu gaan de vijf buscampers en elf halfintegralen daar verder onder de naam Mooveo.

Mooveo

Pilote maakte al eerder campers onder deze naam. Tot 2014, toen de productie werd gestaakt. Alle aandacht ging vervolgens naar de merken Pilote en Bavaria. Pilote investeerde 20 miljoen euro in Nantes en Angers en wil het merk als budgetmerk nu opnieuw in de markt zetten. Hiermee willen ze de strijd aangaan met andere budgetmerken als Challenger en Sunlight. Door een mooi product te koppelen aan een zo gunstig mogelijke prijs hopen ze beginnende camperaars te verleiden. De naam zal vooralsnog alleen in Duitsland en Oostenrijk worden gebruikt. Pilote kijkt het daar even aan en besluit later of het merk ook in andere landen van naam verandert.

Mooveo buscamper

De buscampers van Mooveo, in Duitsland verkocht door WOF, staan in de showroom vanaf zo’n 50.000 euro. Dat is exclusief onze bpm. Ze zijn voor die prijs wel compleet. Je hoeft geen extra pakketten aan te schaffen omdat je anders iets mist. De verduistering, de hordeur en de verwarming; het zit er gewoon standaard in. De campers rollen in Angers van de band. Basis is de Fiat Ducato. De maten lopen uiteen van 5,40 tot 6,36 meter en zijn voorzien van de welbekende bedden dwars achterin. Daarnaast is er een model met twee bedden dwars boven elkaar en een exemplaar met enkele bedden. Opvallend detail is de uittrekbare tafel in de zithoek. Deze kun je ook buiten gebruiken.

Mooveo

Mooveo halfintegraal

Deze hebben als basisvoertuig de Citroën en lopen in Nantes van de band. Motorisch is er keus van 110 tot 160 pk. Maximaal totaalgewicht van deze modellen is standaard 3300 kilo. Dit kan worden opgewaardeerd tot maar liefst 5,8 ton. We zien een Truma Combi verwarming, een absorptiekoelkast en twee gasflessen. De lengte zit tussen de 6 en 7,4 meter. Alle modellen langer dan 7 meter zijn optioneel te voorzien van een hefbed. Dat kost 2000 euro extra. Achterin kun je kiezen voor een queensbed, een Frans bed of enkele bedden. Prijzen beginnen bij 44.200 euro. Ook dit is exclusief onze bpm.

Naar de site van Bavaria

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS