Bravia Swan 495 exterieur

Bravia Swan 495 multifunctioneel en compact

Campers

De Bravia Swan 495 wordt gebouwd in Slovenië. Basis is de 5 meter lange Peugeot Traveller. Een buscamper voor lange reizen en dagelijks gebruik. Het is tot nu toe de kleinste camper van Bravia.

Swan 495 met zeven zitplaatsen

In het dagelijks gebruik heb je er een comfortabele personenauto aan. Met een lengte van vijf meter is hij lekker compact. De Swan 495 heeft zeven zitplaatsen. Ideaal voor een groot gezin of de voetbal- of paardrijclub op zaterdag. De Swan biedt slaapplaats aan twee tot vier personen. Voor de Sloveense camperbouwer Bravia is het de kleinste camper tot nu toe. Tot nu waren de Peugeot Boxer en – in het luxere segment – de Mercedes Sprinter de gebruikte basisvoertuigen.

Swan 495 zitbank.
Plek voor zeven zitplaatsen in de Bravia Swan 495.

Uitneembare keuken

Een deel van de meubels – zoals het voorste deel van het keukenblok – is uitneembaar. Dit staat standaard voor de tweede schuifdeur achter de bestuurdersstoel. Het staat op de originele rails van Peugeot. Door het te verwijderen, maak je ruimte voor zitplaatsen. Je kunt het blok zo ook onder de luifel zetten en lekker buiten koken. Een multifunctionele bus dus. De bank achterin is om te bouwen tot tweepersoonsbed. Ook in het slaaphefdak zijn twee slaapplaatsen beschikbaar.

Bravia Swan 495 keukenblok.
Het uitneembare keukenblok.

Drie motoren

Achterin zijn een hoge kast en een 16 liter grote vaste koelkast te vinden. Daarboven het bedieningspaneel. Verder achterin de nodige aflegvakken. En een watertank van 25 liter voor de buitendouche. Er is keus uit drie motorvarianten. Zo is er een 1,5 liter diesel met 119 pk. Deze heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 150 pk sterke variant heeft een achttrapsautomaat. De derde motor is de 2 liter diesel met 176 pk.

Swan 495
Met de Swan 495 kan je ook naar Ikea.

De Bravia Swan 495 weegt leeg 2028 kilo. Maximaal mag hij 2780 kilo wegen. Het laadvermogen bedraagt daarmee 752 kilo. De afmetingen zijn (lbh) 4,95 x 1,95 x 1,99 meter. De prijs is zo’n 52.000 euro exclusief bpm. Roadvip in het Drentse Sleen is Bravia-dealer.

Naar de site van Bravia-mobil.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant