Lego Volkswagen T1

Bouwen in kampeersfeer: Volkswagen T1 van Lego

Accessoires

Zit een bezoekje aan de camping er voorlopig niet in, maar wil je toch met kamperen bezig zijn? Trakteer jezelf (of een ander) dan op de Volkswagen T1 camper van Lego. Met deze klassieker, die maar liefst 1322 elementen telt, ben je wel even zoet. Ideaal voor koude winteravonden of regenachtige zondagmiddagen.
De Volkswagen T1 uit 1962 is in het echte leven al een beauty, maar van Lego mag ‘ie er ook zijn. Want laat het maar aan Lego over om zoveel mogelijk authentieke details in het ontwerp verwerken. Zo heeft deze bouwstenenbus net als het origineel een afgerond dak en ramen, luchtroosters aan de achterzijde en uitklapbare safariramen. Uiteraard ontbreekt ook het uitschuifdak niet, dat gedeeltelijk met textiel is afgewerkt. De deuren kunnen natuurlijk open en dat is maar goed ook, want het interieur is het bewonderen waard. Zo is de cabine voorzien van een bank, een schuin dashboard en een versnellingspook. Zelfs de ronde snelheidsmeter is tot in detail gekopieerd van de echte T1. In het ‘leefgedeelte’ vind je een bank die je tot bed kunt omtoveren, een inklapbare eettafel, een kast met een spiegel, een schilderij, ruitjesgordijnen en een vensterbank (mét plant). De luchtgekoelde 4cilinder boxermotor bevindt zich natuurlijk aan de achterzijde. De T1-camper van Lego is 30 centimeter lang en 16 centimeter hoog.
Lego Volkswagen T1
Voor de allerkleinsten is deze Volkswagen-bus nog niet geschikt. De doos vermeldt een minimumleeftijd van 16 jaar, maar zestienminners kunnen deze camper met een beetje hulp vast wel aan. Wij kunnen ons best voorstellen dat een vader, moeder, opa of oma deze Lego-camper héél per ongeluk koopt voor een ontvanger die er nog nét iets te jong voor is. Want helpen om de T1 in elkaar te zetten is dan noodzakelijk en dat is bepaald geen straf.

Ontstressen met Lego

Deze Lego-camper is trouwens ook heel geschikt voor mensen die last van stress hebben. Lego zelf speelde daar onlangs nog handig op in met een advertentie waarin een jonge vrouw meer baat heeft bij Lego’en dan bij yoga. Volgens het Deense bedrijf zijn veel volwassenen fan van de gekleurde bouwsteentjes. Vooral omdat ze er relaxed van worden. Daarnaast zien ze het bouwen als een creatief project waarmee ze een paar uurtjes tijd voor zichzelf hebben en even niet met een beeldscherm bezig zijn.
Terug naar de T1, waar na het bouwen nog maar één probleem rest. Je krijgt namelijk enorme zin om de Volkswagen-bus in te pakken en weg te rijden naar zonnige oorden. En deze Lego-camper is dan wel van alle markten thuis, maar er zelf mee te kamperen is net een brug te ver.
Kan je niet wachten om deze T1 van Lego in elkaar te zetten? Koop ‘m dan snel via onderstaande link.
Koop bij bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant