ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Bocklet Dakar U690
Bocklet Dakar U690
Campers

Bocklet Dakar U690

  1. 4 juli 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Basis van de Bocklet Dakar U690 is alleskunner Unimog. De camperbouwer uit Koblenz bestaat al dertig jaar en maakt ook vierwielaangedreven en overlandvoertuigen. En helemaal aangepast naar de wens van de klant.

U4023 als basis

De reputatie van de Unimog is onkreukbaar. Hij is en blijft een van de beste vierwielaangedreven voertuigen die er te koop zijn. Oké, goedkoop is hij niet. Maar je krijgt dan ook veel waar voor je geld. Bocklet neemt een U4023, met een wielbasis van 3,85 meter en zet daar een woonunit op. Een GFK-sandwichconstructie. Wanden en dak zijn 5 centimeter dik, de vloer 6 centimeter. Goed geïsoleerd. De tanks voor schoon water en afvalwater hebben een inhoud van 250 en 130 liter. Je staat nou eenmaal niet elke dag naast een kraan met zo’n ding. Ze zijn verwarmd en daarmee wintervast. Stijl van de woonunit is vierkant. Alleen aan de achterkant loopt hij schuin af. Dat komt de te nemen hellingshoek ten goede.

U690 Bocklet interieur

Relatief compact

De GFK-kofferopbouw is binnen 2,20 meter breed en 4,25 meter lang. De stahoogte bedraagt 1,95 meter. Koudebruggen zijn er niet. Over de unit zit een 2 millimeter dikke versterkende laag. Alle kleppen en deuren zijn voorzien van dubbele sloten en dikke gummi randen. Zo kan er geen water en stof in komen. De totale lengte van de Bocklet is 6,87 meter en hij is 2,34 meter breed. Dat kun je, voor een overlander, nog compact noemen. Het maakt hem relatief wendbaar. Alleen zijn 3,5 meter in de hoogte laten hem duidelijk verschillen van andere voor tweepersoonscampers. Inparkeren in de stad doe je hem ook niet even snel. Daarvoor ontbreekt simpelweg het zicht. Al helpt de standaard achteruitrijcamera een heel eind.

Bocklet

Prijs op aanvraag

Onder de kap een 5.132 cc viercilinder turbodiesel met 231 pk/ 170 kW. Voor en achter heeft hij sperren op de assen. Bandenspanning regel je centraal. Hij brengt je naar plekken waar anderen niet kunnen komen. Voor een beetje actieradius zorgt de 240 liter dieseltank en een reservetank van nog eens 60 liter. Tussen cabine en unit een afsluitbare sluis. Aan bijrijderskant de gewone deur. Meteen achter de cabine is de sanitaire ruimte. Wasbak, douche en cassettetoilet. In het midden de keukenblok met kraan en twee pitten. Kastjes onder en tegen het plafond. De koelkast heeft een inhoud van 80 liter. Achterin het bed met een maat van 2 bij 1.30 meter. Voor de prijs moet je even naar Koblenz bellen, maar reken op een zescijferig getal. De Dakar U690 weegt 9,8 ton.

www.bocklet.eu

Bocklet Rear

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS