t@b

Bijzonder (en) compact: de T@B

Caravans

De T@B is een opvallende caravan. Bijzonder, compact, flexibel, cool en uniek qua vorm. Het bracht hem al snel een cultstatus.

T@B: compacte retro cult caravan

Lees je de woorden ‘cult’ en ‘retro’ in een aanprijzing, dan is dat vaak ook terug te zien in de prijs. Dat valt bij de eigenzinnige T@B alleszins mee. De goedkoopste uitvoering is de 5,17 meter lange Basic. Hij staat voor 11.592 euro voor de deur. Zijn rijklaargewicht is slechts 655 kilo. Hij mag maximaal 750 kilo wegen. De Basic is daardoor – met nog 95 kilo aan bagage – achter elke auto te hangen. Het maximale gewicht kan – door montage van een andere as – met nog 100 kilo worden opgewaardeerd. Je hebt in de Basic de beschikking over een bed met een bedmaat van 1,75 bij 2 meter. Dat is overdag de zithoek. En een keuken. Een toilet of douche zit er niet in.

t@b

T@B in twee lengtes

De T@B is er in twee lengtes. De 320 is 5,17 meter lang. De 400 is 5,97 meter lang. Ook de breedte verschilt. Die is respectievelijk 2,01 meter en 2,25 meter. De 400 heeft achterin een bed en voorin een zithoek. De keuken staat in het midden. Daar tegenover de badkamer met douche en toilet. In de 320 staat de keuken achterin en het bed/zithoek voorin. Het rijklaargewicht van de 400 bedraagt 980 kilo. Hij mag 1200 kilo hebben. Het laadvermogen is daarmee 220 kilo.

t@b

Vier varianten

Behalve als Basic is de T@B er ook als Mexican Sunset. Voor als het nog wat opvallender mag. Leuke kleuren aan de buitenkant maken het plaatje helemaal af. Wil je het wat strakker en chiquer? Dan past de Metropolis helemaal bij jou. Donker randje eromheen en daarbij passende print. Stoer is de Offroad. Die er wel zo uitziet, maar niet echt is gemaakt voor de jungle. Herkenbaar aan de ijzeren kist op de achterkant.

Om hem verder aan te kleden, zijn er diverse pakketten. Ook is er een passende voortent verkrijgbaar. De Offroad is er alleen als 320. Hij kost 15.390 euro. Bij de andere versies kun je ook voor de grotere 400 kiezen. Hij is er vanaf 20.490 euro. De 320 heeft twee slaapplaatsen, de 400 tot drie.

Naar de site van T@B.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant