ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Bijna 80% Nederlanders op vakantie
Bijna 80% Nederlanders op vakantie
Nieuws

Bijna 80% Nederlanders op vakantie

  1. 4 december 2014, 0:00
  2. 0 Reacties

Hoewel de verwachting voor de wintersportvakantie was dat het aantal vakantiegangers gelijk zou blijven, het jaar 2014 laat toch een daling zien van het aantal ondernomen vakanties. Toch gaat dit jaar nog bijna 80% van de Nederlanders één of meerdere keren op pad.

Er zijn minder vakanties ondernomen in vergelijking met vorigi jaar. Er gaan simpelweg minder Nederlanders op vakantie en dat zorgde voor een daling van 1,5%, oftewel een half miljoen vakanties minder. De bestedingen bleven daarbij ongeveer gelijk aan die van 2013 en de Nederlanders die wel op vakantie gingen deden dat net zo vaak als vorig jaar, namelijk bijna drie keer binnen het jaar. Het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research laat deze jaarresultaten voor 2014 zien.

Het totaal aantal Nederlanders dat op vakantie gaat kwam uit op 79,5%, dat zijn zo’n 12,5 miljoen mensen die één of meerdere keren op vakantie gingen het afgelopen jaar. Het is wel het laagste percentage sinds het jaar 2000. Oorzaak zo zegt men, de vakantiemarkt is nog altijd niet hersteld van de economische crisis. De trend was al langer dat mensen meer kiezen voor korte vakanties (niet langer dan 7 dagen) en dat dan wat vaker en minder kiezen voor lange vakanties. Deze trend zette in 2014 verder door.

tips-om-slank-en-fit-te-blijven-tijdens-je-vakantie

In Nederland zijn de badplaatsen en de Veluwe het meest populair als vakantiebestemming. Als we naar het buitenland gaan is Duitsland favoriet. Frankrijk staat op de tweede plek. Ook groei zit er in de vakanties naar Spanje en Griekenland. Spanje staat, ten koste van België, inmiddels op de derde plaats van populairste bestemmingen dit jaar. We geven met zijn allen per jaar 15,4 miljard euro aan vakanties uit, waarvan bijna 3 miljoen in eigen land. De uitgaven zijn vrijwel gelijk aan die van 2013.

Bron: www.nbtcniporesearch.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS