daktentenfestival

Bezoekersmiddag Daktentfestival

Uit tips

De tweede editie van het Daktentfestival vindt komend weekend plaats. Zaterdag 14 september van 14.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers welkom op camping De Vledders in Schipborg. Je kunt er dan terecht met al je vragen en natuurlijk om daktenten te bekijken.

Stel al je vragen

Organisator Ivar van der Leij heeft met zijn team dit jaar erg gefocust op informatievoorziening tijdens de bezoekersmiddag. “In de eerste plaats is het Daktentfestival een gezellig kampeerweekend waar liefhebbers van de daktent elkaar treffen en ervaringen uitwisselen. Maar het is ook onze bedoeling om geïnteresseerden te informeren naar de mogelijkheden van kamperen op het dak van je auto. En wie kunnen dat beter dan de daktentkampeerders zelf?”

Wat komt er allemaal voorbij?

  • Wildkamperen met de daktent. Waar mag dat wel en waar niet?
  • Kamperen met het gezin in een daktent. Zijn er daktenten die groot genoeg zijn voor gezinnen met één, twee of meer kinderen? Enkele gezinnen zijn op het daktentfestival aanwezig om je erover te vertellen.
  • Winterkamperen met de daktent. Kan dat? Jazeker, maar je moet wel op een paar dingetjes letten.
  • Bestemming Scandinavië. Ontzettend in trek momenteel. Moet je om naar de Noordkaap te gaan per se een camper huren of kan je met een daktent gaan?

Verder is er een demonstratie opzetten en inklappen van een daktent. Hierbij komen ook allerlei praktische en technische zaken aan bod. Ontwerper Anno Visser legt uit hoe de daktent zich de komende jaren zou kunnen ontwikkelen. Visser won begin dit jaar de Designprijs voor Kampeermiddel van de toekomst.

Heb je plannen om op wereldreis te gaan met een daktent? Polly en Brian vertrekken een maand ná het festival voor onbepaalde tijd richting Centraal-Azië. Zij vertellen over hun voorbereiding.

De bezoekersmiddag van het Daktentfestival is gratis toegankelijk. Meld je wel even aan via de website www.daktentfestival.nl. Daar vind je ook het complete programma van de middag. Locatie is Camping De Vledders, Zeegserweg 2a in Schipborg. 

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Campwerk Nederland (www.campwerk.nl) en iKamper BeNeLux (www.ikamper.nl).

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!