Amphitryon exterieur Benimar

Benimar Amphitryon: nieuwe integraal in drie indelingen

Campers

Benimar verrast met een nieuwe integraal. De Amphitryon heeft de Ducato als basis en is 7,42 meter lang. Hij is er met enkele bedden en met een eilandbed.

Amphitryon ziet er gelikt uit

Als het oog ook wat wil, zit je bij deze nieuwe Benimar goed. De Amphitryon – de opvolger van de Aristeo – ziet er namelijk gewoon goed uit. De sandwichopbouw is houtvrij en helemaal – dus zowel binnenkant als buitenkant – gemaakt van polyester. De ingebouwde Seitz D-lux ramen geven hem een chique uitstraling. De zwarte grille en zwart omlijste koplampen geven hem iets stoers.

Amphitryon exterieur

Zeer comfortabel

Deze Benimar is comfortabel in alles. Dat begint al bij de extra brede toegangsdeur. Deze is voorzien van een raam met verduistering, prullenbak en dubbele sluiting. De deur is aangesloten op de centrale vergrendeling. De zithoek heeft de populaire indeling met de banken in lengterichting tegenover elkaar. Dat doet zeer ruimtelijk aan. Ook al omdat je de vierkante tafel voor de helft kunt wegklappen. Onderweg maak je van elke bank eenvoudig een stoel met gordel en hoofdsteun.

Amphitryon.
Interieur van de Benimar Amphitryon 957

Het smal uitgevoerde keukenblok – voorzien van drie pitten – laat veel loopruimte vrij. De Dometic-koelkast heeft een inhoud van 141 liter. Een afzuigkap en een verlicht kruidenrek vallen op. Het slaapgedeelte van de Amphitryon is met een schuifdeur af te sluiten van de rest. Vermeldenswaardig is de gemonteerde extra booster. Hiermee kan je de huishoudaccu tijdens het rijden opladen.

bed Amphitryon 967
Slaapkamer van de Amphitryon 967.

Drie indelingen

De Amphitryon is er in drie verschillende indelingen. De 957 heeft enkele bedden. Daarachter – over de volle breedte van de camper – zien we de badkamer met seperate douche. Bij de 967 staan de enkele bedden helemaal achterin. Vóór de bedden aan de ene kant de douche en aan de andere kant de badkamer met het toilet. De 997 heeft douche en toilet op dezelfde plek. Maar dit model heeft achterin een royaal eilandbed. Voorin heeft deze integraal nog een handbediend hefbed voor twee extra slaapplaatsen.

keuken amphitryon
Smal keukenblok. Toch veel ruimte.

Het merk Benimar valt onder de Trigano-vlag. Hun nieuwe integraalcamper Amphitryon staat op het Fiat Ducato breedspoor light-chassis. Standaard zit de 140 pk sterke Euro 6d-temp 2,3 Multijet diesel met Adblue onder de kap. Je kunt ook kiezen voor de 160 pk sterke variant. Ook optioneel is Alde-vloeistofverwarming. De drie modellen staan op dit moment voor een speciale prijs bij de Nederlandse Benimar-dealer.

Naar de site van Benimar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant