Beduin Scandinavia 2021

Beduin Scandinavia is terug bij Dethleffs

Caravans

Het caravanmodel Beduin van Dethleffs is al sinds 1956 op pad. Met de komst van de Beduin Scandinavia spreekt Dethleffs dan ook over de terugkeer van een icoon. Voor kampeerders die het hele jaar door de hoogste eisen stellen aan hun caravan.

Beduin Scandinavia is een parel(tje)

Vanaf modeljaar 2021 is de Beduin van Dethleffs terug als vlaggenschip. Hij komt beschikbaar in zeven indelingen. Standaard voorzien van warmwaterverwarming en elektrische vloerverwarming. Je kunt er vier seizoenen mee op pad. Geen winter is voor hem te koud. Vandaar de toevoeging Scandinavia. Die is natuurlijk ook gekozen vanwege de nieuwe Scandinavische stijl van dit model. Volgens Dethleffs maken de verfijnde, comfortabele ruimte, de perfect uitgeruste keuken, de natuurlijke materialen en het moderne meubelconcept dat je kunt kamperen in luxe.

Beduin 690 BQT
Beduin Scandinavia 690 BQT interieur.

Interieur moet je zien

Het interieur van de Beduin Scandinavia mag – of misschien wel moét – je zien. Het toont zeer open en dat schept veel ruimte. Modern, maar toch warm. Grijze leisteen en antraciettinten, en witte oppervlakken in combinatie met hout. Een Noord-Europese compositie die de trend zal gaan bepalen. Directe en indirecte verlichting zorgen voor veel sfeer in het interieur. Er is keus uit drie verschillende stofferingen.

Beduin
En zo ziet hij er aan de buitenkant uit.

Maar de Beduin Scandinavia heeft meer te bieden dan alleen design. Een extra brede toegangsdeur met raam bijvoorbeeld. Hoofdsteunen in de zithoek. Een ruime koelkast van 142 en – afhankelijk van de indeling – zelfs 175 liter. De keuken drie pitten én een oven.

Beduin Scandinavia bed
De 690 BQT heeft een queensbed.

Exterieur met modern design

De ramen zijn trapeziumvormig. De buitenbeplating is glad. De chromen rangeergrepen steken mooi af. De chique achterbumper en dito verlichting geven de Beduin Scnadinvia een moderne uitstraling. Daar komt de exclusieve veiligheidsuitrusting bij. We noemen de standaard stabilisatorkoppeling, de hoogwaardige merkbanden en de zelfstellende remmen. Ook een kogeldrukweger zit er standaard op.

Beduin 670 BET
De 670 BET heeft enkele bedden.

Zeven indelingen

De zeven verschillende indelingen – oude bekenden en nieuwe – lopen qua lengte uiteen van 6,50 tot 8,05 meter. Ze zijn allemaal 2,5 meter breed. De kleinste versie is de 540 QMK. Die heeft een maximaal gewicht van 1800 kilo. Het grootste model – de 740 BFK – mag maximaal 2200 kilo wegen. Dit kan worden opgewaardeerd tot 2800 kilo. Behalve de twee kleinste uitvoeringen zijn het allemaal tandemassers.

Beduin Scandinavia

De kleine 540 QMK heeft stapelbedden en een badkamer achterin. De 590 RK heeft een familieslaapkamer. De 650 RFK heeft een slaapgedeelte in het midden van de caravan. Ook zijn er uitvoeringen met eenpersoonsbedden. Zoals de 650 RE, met riante rondzit. En de BQT met een ruime keuken in de boeg. Helemaal nieuw is de 670 BET. Enkele bedden, keuken voor en een enorme badkamer. Deze beslaat de volledige breedte van de caravan. Ook de 740 BFK is nieuw. Hij heeft eveneens de keuken voorin. In het midden de ruime rondzitgroep met extra lange bank. Voor de kinderen is er een extra zithoek.

Beduin Scandinavia

Naar de site van Dethleffs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant