ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Basic tentkamperen is hip
Basic tentkamperen is hip
Tent

Basic tentkamperen is hip

  1. 28 oktober 2014, 0:00
  2. 0 Reacties

Tentkamperen is hip

UTRECHT – Basic- en tentkamperen op kleine terreinen is hip en populair. Het is een reactie op alle luxe, zoals een lodge met jacuzzi en campings als een soort pretpark. Dit blijkt uit het trendrapport Toerisme en Recreatie van de Bovag, bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Kampeer- en Caravan jaarbeurs in Utrecht.

NTKC

Het basic tentkamperen wordt in Nederland gedaan door de NTKC, de Nederlandse Toeristen Kampeerclub. Er zijn ongeveer 20 tent-terreinen van de NTKC, waar ruimte en rust heerst. Op vrijwel alle terreinen is een moderne wasruimte met warme douche en verder puur natuur. De NTKC heeft nu 9.000 leden die gezamenlijk de terreinen onderhouden. Deze kampeerclub wil graag inhaken op de trend en zoekt nieuwe basic-kampeerders, ook is proefkamperen mogelijk. Voor meer informatie www.ntkc.nl

BasicCampingtrend1

Tegenreactie

Kamperen is in, zo blijkt uit het Trendrapport. Het aantal kampeer-overnachtigingen in Europa is nu met ruim 4 procent gestegen. De Nederlandse vakantieganger trekt er vaker op uit met tent, caravan en camper. Vorig jaar nam het aantal kampeer-overnachtigingen met bijna 2 miljoen toe. Deze overnachtigingen namen toe van 42 naar 44 miljoen. Manager Martijn Rol: “Je ziet steeds meer campings komen met luxe zoals een chalet met jacuzzi of zelfs kleine pretparken. De tegenreactie is het basic tentkamperen op kleine terreinen”.

BasicCampingtrend2

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Tent NIEUWS