Basecamp, het leuke kleintje Airstream

Caravans

De kleine Swift Basecamp was een verrassing. De nieuwe Airstream, die ook Basecamp heet, was al iets langer bekend. Hij is deze week in Nederland gearriveerd. Een kleintje Airstream en hij is leuk.

Airstream Basecamp

Er is ook zoiets als teveel toeval. Swift verrast iedereen met de nieuwe kleine Basecamp en ze gaan de Airstream verkopen in Engeland. En zie hier, Airstream komt met een nieuwe versie van hun kleine model met de naam, jawel, Basecamp. Hoe dan ook. De eerste Basecamp van Airstream stamt uit 2007. Hij werd destijds in samenwerking met Nissan Design America gebouwd. Dit nieuwe model is daar een doorontwikkeling van. Het kleintje van Airstream is goed nieuws voor iedereen die weg is van dit icoon (en wie is dat niet?) maar nog wel even moest doorsparen. Je hoeft ook niet meteen een Jeep of Heavy Duty truck te hebben om hem te kunnen trekken. Scheelt ook weer in de aflossing. In de Basecamp kun je met vijf personen zitten en met twee personen slapen. Hij is compact en licht van gewicht. Bij Airstream zelf spreken ze al van ‘a new generation’.
Airstream Basecamp
Ze gaan in ieder geval met de moderne tijd mee. Zo ligt de bekabeling voor een zonnepaneel al klaar en is er een Bluetooth speaker van Bose ingebouwd. En hij is voorzien van usb-stopcontacten. De waterkraan trek je met slang en al naar buiten om bijvoorbeeld je mountain bike af te spuiten. Ook de visor, de halve maan-vormige luifel die je eraan kunt schuiven, doet erg modern aan. Veel schaduw geeft hij dan weer niet, gezien zijn geringe oppervlak. Er is ook een bijpassende voortent, desgewenst met extra slaapcabine. Leuk zijn ook de vele slimme opbergplekjes voor je spullen en snoeren. Naar de goed weggewerkte stopcontacten zul je de eerste keer flink moeten zoeken.
Air basecamp
Hij mag dan klein zijn, je ziet dat er niks ontbreekt. Keuken, badkamer, toilet: het zit er allemaal in. Elke centimeter is benut. Je kunt kiezen voor twee banken, een eenpersoonsbed en een bank (voor als de een nog even blijft zitten en de ander wil slapen), of een tweepersoonsbed. Lekker flexibel. En ruim. Een kayak, om maar iets te noemen, schuif je er zo in. En al dit moois is vanaf deze week in het echt in ons land te bewonderen. Je moet er dan wel voor naar Boxtel, naar Airstream Professionals. Die hebben deze week een exemplaar binnengekregen. De prijs is vanaf zo’n 50.000 euro. Dan is hij wel ook al aangepast aan de Europese regeltjes.
www.airstream-europe.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant