ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home AxissFix Air is eerste kinderstoel met airbags
AxissFix Air is eerste kinderstoel met airbags
Accessoires

AxissFix Air is eerste kinderstoel met airbags

  1. 29 november 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Het nieuwste Maxi-Cosi model heet AxissFix Air. Deze is voorzien van de Maxi-Cosy Air Safety Technologie Het eerste kinderstoeltje met airbag. Een flinke verbetering van de veiligheid voor in auto of camper meerijdende kinderen.

AxissFix Air, de airbag voor je kind

We vinden het heel normaal dat onze auto of camper uitgerust in met airbags. Liefst voor zowel bestuurder als bijrijder. Nu is deze technologie er ook voor meerijdende kinderen in een kinderzitje. Maxi-Cosi is de eerste fabrikant die het verkoopt. Bij een botsing worden twee in de schouderkussens geïntegreerde airbags binnen 0,05 seconden met koude lucht gevuld. Zo is het mogelijk om de krachten die vrijkomen op de nek van het kind in vergelijking met andere standaard naar voren gerichte kinderstoeltjes met 55% te reduceren.

AxxisFix AirDe inspiratie haalde Maxi-Cosi bij andere succesvolle toepassingen, zoals airbag-jacks voor motorrijders. Het systeem werkt met een CO2 patroon en een airbagmechanisme dat ingebouwd zit in de rugleuning van het stoeltje. Het systeem herkent een botsing binnen een tijdsspanne van 0,015 seconden. De kussens vullen zich dan onmiddellijk. Na ongeveer 1 seconde lopen ze weer leeg. Het hoofdje kan zo zacht opgevangen worden. De AxissFix Air voldoet aan de jongste i-Size eisen (R129) en kan d.m.v. een Isofix-sluiting vastgezet worden. Het stoeltje is geschikt voor kinderen met een lengte van tussen de 61 en 105 centimeter en is per direct verkrijgbaar.

www.maxi-cosi.nl

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Accessoires, Uitrusting NIEUWS