Avtex Soundbar verbetert het geluid

Accessoires

De Avtex soundbar verbetert het geluid van platte televisies aanzienlijk. Avtex, de Britse producent van televisies voor in de caravan en camper, heeft haar assortiment uitgebreid met een soundbar. Wij mochten er een uitproberen en konden zo vaststellen dat het geluid met een soundbar echt beter wordt.

Avtex soundbar is multifunctioneel

Je voedt de soundbar met 12 of 230 volt. Hij kan dus gelijk aan het boordnet in de camper. Eenmaal met de bijgeleverde beugel onder de televisie gemonteerd, sluit je de Avtex soundbar aan met de eveneens aanwezige aansluitsnoertjes. De snoertjes zijn lekker kort gehouden, zodat je niet een hele bos draad achter de televisie hoeft op te binden. Er zijn voorzieningen voor jackplug, HDMI en coaxiaal (tulpstekkertjes). Zo zal je met de meeste televisies wel uit de voeten kunnen.
Maar de Avtex soundbar kan meer, hij is namelijk voorzien van bluetooth. Je sluit hem zo aan op je smartphone of tablet. Je kunt dus alle muziek die je op je smartphone hebt staan naar de soundbar ‘streamen’, en je kunt zo ook in het buitenland naar de Nederlandse radio luisteren – via bijvoorbeeld de NPO app – of een andere zender van jouw keuze. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je een internetverbinding nodig hebt of voldoende gigabytes in je abonnement.

Klinkt het beter?

Heel kort? Ja, de soundbar klinkt een stuk beter dan de platte televisie die wij hebben. De soundbar voelt stevig aan en dat is ook nodig. Voor een goed geluid heb je een trillingvrije basis nodig en daarin voorziet de 1,2 kilo zware Avtex soundbar. Hij is voorzien van twee naar de luisteraar gerichte speakers voor het hoge en midden tonengebied en twee naar boven gerichte speakers voor het midden en lage tonenbereik. Bassen worden steviger, hoewel je natuurlijk geen subwoofer kwaliteit mag verwachten. Stemmen worden verstaanbaarder, omdat ze beter zijn gedefinieerd en gericht op de luisteraar, en muziek heeft een groter dynamisch bereik. Al met al klinkt het gewoon aangenamer.
De soundbar is te koop voor €170,- bij de geselecteerde dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant