ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Arnhem voert in januari milieuzone in voor diesels
Arnhem voert in januari milieuzone in voor diesels
Nieuws

Arnhem voert in januari milieuzone in voor diesels

  1. 14 november 2018, 16:07
  2. 1 Reacties

Arnhem voert per 1 januari 2019 een milieuzone in voor alle diesels (dus ook campers) van vóór 1 januari 2005. Er was al een zone voor vrachtwagens. In eerste instantie krijgen overtreders een waarschuwing.

Pas na april de eerste boetes

milieuzonesArnhem krijgt zo meteen de strengste milieuzone van ons land. Inwoners en ondernemers kunnen 1000 euro subsidie krijgen als ze hun oude diesel naar de sloop brengen. Voor mensen die maar af en toe in het centrum zijn, is het mogelijk een dagontheffing aan te vragen.

Er komen drie soorten ontheffingen. Daaronder vallen ook inwoners die in het bezit zijn van een kampeerauto. Zij kunnen een langdurige ontheffing aanvragen. Per kenteken kun je 12 keer per jaar een dagontheffing aanvragen. Dat kost 36 euro per aanvraag.

Ondanks eventuele toekomstige maatregelen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven – die de wildgroei aan regels van de verschillende zones in ons land wil stoppen – voert Arnhem de zone nu in. Langer wachten is geen optie gezien de slechte luchtkwaliteit in het centrum. De gemeente gaat een en ander controleren met camera’s. Tot april krijgen overtreders nog een waarschuwing. Daarna kost een overtreding 230 euro.

Zeker weten of je met je auto de stad nog in mag? Ga naar de site van de stad Arnhem en doe de kentekencheck. Is de datum eerste toelating van voor 1 januari 2005, dan mag je de milieuzone niet meer in. Ook kun je hier de milieuclassificatie van je voertuig opzoeken. Deze heb je nodig bij het aanvragen van een langdurige ontheffing.

Ook handig: een overzicht van de milieuzones in het buitenland.

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Anoniem - woensdag 14 november 2018 

    Hoe zit het met diesels van voor 2005 die een roetfilter eronder hebben laten monteren? En een butenlands kenteken hebben

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS