ANWB Camping van het jaar 2021

ANWB Camping van het Jaar 2021

Campings

De winnaars van de ‘ANWB Camping van het Jaar 2021’-Awards zijn bekend. Ze werden dit jaar uitgeroepen tijdens het grote online-evenement ‘Camp to the future’. En de winnaars zijn…

ANWB Camping van het Jaar 2021 in vier categorieën

Er komt bij deze verkiezing geen vakjury meer aan te pas. De campings worden voor 100% gekozen door de Nederlandse campinggast. Die geeft de campings – verdeeld over vier categorieën – punten. Dit gebeurt op negen verschillende gebieden. Daarbij weegt niet alles even zwaar mee. Daardoor is het niet zo dat de camping met de meeste stemmers ook automatisch wint. Dat geldt wel voor de camping die het hoogste scoort op een bepaald onderdeel. De verkiezing bestaat al sinds 1987. In de zomerperiode – tijdens de coronacrisis – stemden 25.000 mensen op hun favoriete camping.

Zowel kampeerders met een eigen kampeermiddel als huurders van accommodaties deden mee. Komende zomer gaan de stembussen opnieuw open. Vanaf juni kan iedereen zijn favoriete camping nomineren. Maar zover is het nog niet: eerst de winnaars van dit jaar. Per categorie is er een Nederlandse en een buitenlandse winnaar. Een heel jaar lang mogen onderstaande campings zich ANWB Camping van het Jaar 2021 noemen.

De beste kleine camping

In Nederland: Camping De Nesse, Limmen (foto boven het artikel)

Deze zeer goed verzorgde en autovrije minicamping – ook in 2019 ANWB Camping van het Jaar – ligt in een groene omgeving en heeft een hoge haag rondom. Daarnaast hebben alle staanplaatsen een tegelplateau. Ook is er een zand/water-speelplaats en een kleine dierenweide. In de grote overdekte fietsenstalling zijn oplaadpunten te vinden. De camping is een goed uitgangspunt voor fietstochten. Het natuurgebied Noord-Hollands Duinreservaat ligt op 4 km.

Over de grens: Camping44, Loro Piceno, Italië 

De fijnste gezinscamping

In Nederland: Camping de Paal, Bergeijk 

Deze camping won in 2018 en 2019 ook al een prijs bij deze verkiezing. Prima geschikt voor jonge gezinnen en buiten het hoogseizoen sportieve rustzoekers. Met grotendeels autovrije, ruime plaatsen aan straatjes of op velden. Daarnaast zijn er buitenspeeltuinen, een waterspeeltuin binnen en een uitgebreid zwembadencomplex met vele vormen van waterrecreatie. Activiteiten zijn er volop, zoals het ‘meeleef-meespeelkindertheater’ en kanovaren.

Over de grens: Camping Emporda, L’Estartit, Spanje

ANWB Camping van het Jaar 2021
Camping de Paal.

De meest gewaardeerde huuraccommodatie

In Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen

Het Liederholt was vorig jaar ook winnaar in deze categorie. Het is een glooiend, bosachtig terrein met veel voorzieningen en voor een groot deel autovrij. Een deel van de staanplaatsen grenst direct aan de wildroute. Op een aantal velden hebben ouders zicht op de spelende kinderen. Wekelijks zijn er begeleide natuurtochten. Ook is er regelmatig livemuziek. De camping heeft een verwarmd rechthoekig buitenzwembad én een verwarmd kleuterbad. Het kleuterbad heeft een leuke kinderglijbaan, fonteintjes en waterspuiters.

Over de grens: Camp Kyllburg, Kyllburg, Duitsland

De mooiste charmecamping

In Nederland: Camping De Helfterkamp, Vaassen

Mooie camping waar je rust en ontspanning ervaart. Gezinnen met jonge kinderen en senioren zijn de doelgroep. De kampeervelden zijn gedeeltelijk autovrij. De sfeer is ontspannen en gemoedelijkheid. Voor de kinderen zijn er speeltuinen. Bij slecht weer kun je terecht in de boerenschuur of in de hooiberg. Daar is een bibliotheek, tv en poolbiljart. Tweemaal per week komt een foodtruck op de camping. In de nabijgelegen kroondomeinen zijn wandel- en fietsroutes te vinden.

Over de grens: Camping Ranocchio, Piano Porlezza, Italië

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant