ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Na Antwerpen nu ook Brussel milieuzone
Na Antwerpen nu ook Brussel milieuzone
Nieuws

Na Antwerpen nu ook Brussel milieuzone

  1. 5 december 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Het zat eraan te komen. Na Antwerpen krijgt per 1-1-2018 ook Brussel zijn milieuzone. Het begin is bescheiden met het weigeren van voertuigen van  Euroklasse 0 en 1. Volgende stap in 2019.

Brussel stapsgewijs naar Euroklasse 6

Hoewel veel mensen nog twijfelen aan het nut van dit soort zones zijn ze niet meer te stoppen. Ook het blijven wijzen naar ergere vervuilers als schepen en de luchtvaart helpt daar niet aan. In België had Antwerpen vorig jaar februari de primeur met de eerste milieuzone. Daar komt vanaf januari volgend jaar Brussel bij. Ze beginnen daar bescheiden met het weigeren van Euroklasse 0 en 1. De volgende stap is het weigeren van Euroklasse 2. Dat staat per 2019 op de planning. Een jaar later, in 2020, volgt klasse 3 en twee jaar later klasse 4. En het stopt vooralsnog in 2025 met klasse 5. Dan is dus alleen nog Euroklasse 6 of hoger welkom in de Belgische hoofdstad.

Brussel

Je kunt, wil je de stad toch bezoeken, voor één dag een kaartje kopen. Omdat alle voertuigen die de stad inrijden gescant zullen gaan worden moet je dat vooraf doen. Doe je het niet, of heb je een te oude auto, valt de bekeuring geheel automatisch op je deurmat. Tot 1 oktober 2018 zullen alleen waarschuwingen gegeven worden aan overtreders. Na deze overgangsperiode volgen bekeuringen. Alle informatie over de nieuwe Lage Emissie Zone kun je lezen op onderstaande site.

www.lez.brussels

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS