ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Na Antwerpen nu ook Brussel milieuzone
Na Antwerpen nu ook Brussel milieuzone
Nieuws

Na Antwerpen nu ook Brussel milieuzone

  1. 5 december 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Het zat eraan te komen. Na Antwerpen krijgt per 1-1-2018 ook Brussel zijn milieuzone. Het begin is bescheiden met het weigeren van voertuigen van  Euroklasse 0 en 1. Volgende stap in 2019.

Brussel stapsgewijs naar Euroklasse 6

Hoewel veel mensen nog twijfelen aan het nut van dit soort zones zijn ze niet meer te stoppen. Ook het blijven wijzen naar ergere vervuilers als schepen en de luchtvaart helpt daar niet aan. In België had Antwerpen vorig jaar februari de primeur met de eerste milieuzone. Daar komt vanaf januari volgend jaar Brussel bij. Ze beginnen daar bescheiden met het weigeren van Euroklasse 0 en 1. De volgende stap is het weigeren van Euroklasse 2. Dat staat per 2019 op de planning. Een jaar later, in 2020, volgt klasse 3 en twee jaar later klasse 4. En het stopt vooralsnog in 2025 met klasse 5. Dan is dus alleen nog Euroklasse 6 of hoger welkom in de Belgische hoofdstad.

Brussel

Je kunt, wil je de stad toch bezoeken, voor één dag een kaartje kopen. Omdat alle voertuigen die de stad inrijden gescant zullen gaan worden moet je dat vooraf doen. Doe je het niet, of heb je een te oude auto, valt de bekeuring geheel automatisch op je deurmat. Tot 1 oktober 2018 zullen alleen waarschuwingen gegeven worden aan overtreders. Na deze overgangsperiode volgen bekeuringen. Alle informatie over de nieuwe Lage Emissie Zone kun je lezen op onderstaande site.

www.lez.brussels

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Jaar van Flora in Brussel

Het Jaar van Flora zet de pracht van de Brusselse parken in de kijker.Tot maart 2015 diverse tentoonstellingen, bezoeken, wandelingen...

  1. 21 april 2014, 0:00
  2. 0 Reacties

Koninklijke Serres Brussel

Gemaakt van alleen glas en staal golden ze in de 19e eeuw en nu nog als voorbeeld voor deze stroming...

  1. 6 april 2012, 0:00
  2. 0 Reacties

MEER Nieuws NIEUWS

Vrij kamperen op IJsland aan banden
Nieuws

Vrij kamperen op IJsland aan banden

IJsland is populair als kampeer- en offroadbestemming. Het IJslandse dagblad MBL laat weten dat in bepaalde zuidelijke regio’s het wildkamperen zal worden verboden. Oorzaak is niet het stijgende aantal kampeerders, maar vooral hun gedrag….

  1. 28 november 2017, 17:00
  2. 0 Reacties
Deze Kerst in de korte broek?
Nieuws

Deze Kerst in de korte broek?

Kerst vieren in je korte broek aan zee. Het zou zo maar eens een alternatief kunnen zijn dat het overdenken waard is. ‘ Werelds grootste online huur- en verhuurplatform Campanda heeft wel een paar…

  1. 27 november 2017, 19:00
  2. 0 Reacties