Alphavan

Alphavan is nieuw buscampermerk op Sprinter

Campers

Het Duitse buscampermerk Alphavan is nieuw. Toch zitten er heel wat jaren ervaring achter. De Alphavan is een chique extra lange en hoge Mercedes Sprinter 319 CDI. Opvallen doet o.a. het lage gewicht.

Alphavan jarenlang doorontwikkeld

De bouwer achter dit merk – Stefan Krause – is er al zo’n 10 jaar mee bezig. Het begon met het ombouwen van een Mercedes Sprinter. Het tweede exemplaar werd beter. En zo ging het door. De buscamper moest anders worden. Licht van gewicht en onafhankelijk van voorzieningen. Comfortabel en ruim, maar ook wendbaar. En zo werd het een hele ontwikkeling naar het huidige model. We zien een extra hoge en lange Mercedes Sprinter. Het interieur doet warm aan, mede door de gekozen houttinten. De indeling lijkt klassiek, maar is dat toch niet helemaal. Zo heeft de Alphavan achterin een reusachtige garage. Deze is 2 meter lang en tussen de meubels 1 meter breed.

Deze garage is ook in te richten als separate kinderkamer. In de verhogingen aan de zijkant alle techniek. Gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud of als eraan moet worden gewerkt. Bovenop deze garage het bed. En dat is een flink bed met een bedmaat van 2 bij 1,6 meter. Ondanks een dik matras is er voldoende ruimte dankzij het extra hoge dak. Voor de isolatie werd het zogenaamde Vunder-Tech materiaal gebruikt. Dat is licht, robuust en watervast. Alle functies bedien je via een scherm met het Mercedes MBAC-systeem. Daar is een extra knop voor de waterpomp aan toegevoegd. De website van Alphavan zou binnenkort klaar moeten zijn. Dan is daar meer informatie – zoals prijzen – te vinden.

Naar de site van Alphavan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!