Caravan Salon 2019

Alle nieuwtjes staan op de Caravan Salon 2019

Nieuws

De Caravan Salon 2019 in Düsseldorf opent bijna zijn deuren. Met ook dit jaar weer volop trends, innovatieve producten en wereldpremières. Gaat dat zien van 31 augustus tot en met 8 september.

Caravan Salon 2019: alles wat is en komt

Meer dan 600 exposanten op 214.000 vierkante meter. Zo’n 130 caravan- en campermerken laten ruim 2.100 campers, caravans, vouwwagens, tenten, trailers en meer zien. Het is en blijft de trendbarometer van de branche. Tijdens de Caravan Salon presenteren alle gerenommeerde nationale en internationale producenten de nieuwste generaties vrijetijdsvoertuigen. Met studies of prototypes wagen ze zich bovendien aan een blik in de toekomst van het mobiele reizen.

Op weg naar nieuwe records

De vraag naar campers en caravans zit nog steeds in de lift. Daardoor durven fabrikanten hun aanbod uit te breiden en nieuwe fabrikanten in te stappen. Van groot tot klein en van duur tot betaalbaar. Er is een duidelijke trend naar compact. De busjes doen het bijzonder goed. Ze zijn momenteel de best verkopende campersoort. Stedentrips zijn geen probleem en het flexibele gebruik valt in de smaak. Het zal je niet verbazen: de keuze is reuze in dit segment op de Caravan Salon 2019.

Maar wel in alle comfort

Een andere trend die we op de Caravan Salon in Düsseldorf zien, is de vraag naar meer comfort en luxe. Extra’s, elektronische hulpmiddelen, een centraal bedieningspaneel. Het via een smartphone controleren van de inhoud van je gasflessen is allang niet meer zo bijzonder. Nadeel: ook de kilo’s nemen toe. Onder de 3500 kilo blijven is steeds moeilijker. Grote merken prediken openlijk het halen van je C-rijbewijs. Soms krijg je het zelfs cadeau als je een camper koopt. Fabrikanten doen er alles aan om lichtere campers te bouwen. We willen namelijk niet teveel gewicht, maar wel steeds meer meenemen. Een spagaat.

We willen meer design

Sportief, strak en chic. De witte doos, zoals men de camper wel eens oneerbiedig noemt, is steeds minder vaak wit en lijkt steeds minder op een doos. Binnen willen we een sfeer van thuis. Sfeerverlichting, luie kussens en veel ruimte. Er komen zelfs binnenhuisarchitecten aan te pas bij het bouwen van een nieuwe camper. Variabel en modulair zijn daarbij sleutelwoorden. Populair is momenteel de indeling waarbij de banken in lengterichting tegenover elkaar staan.

Steeds meer keus

Marktleider Fiat krijgt er steeds meer concurrentie bij. Dat waren van oudsher de zusjes van Peugeot en Citroën. Maar er is nu ook de Crafter van VW en de TGE van MAN. Met naar keus voor-, achter-, of vierwielaandrijving. En dan is er natuurlijk de nieuwe Sprinter die dit seizoen bij heel wat camperbouwers tevoorschijn komt.

Naar de site van de Caravan Salon 2019

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant