Aliner

Aliner vouwcaravan naar Europa

Caravans

In Amerika kennen ze de unieke A-vormige vouwcaravan Aliner al zo’n 35 jaar. De fabrikant steekt nu met drie modellen de oceaan over.

Aliner staat in 30 seconden

De fabrikant claimt dat je de vouwcaravan in je eentje binnen 30 seconden kunt opzetten. Dan staat de Aliner gebruiksklaar voor je neus. De gemonteerde gasdrukveren helpen daar een handje bij. De A-vorm ontstaat door het deksel rechtop te zetten. Die staat tegen een tweede deksel en vormt zo een driehoek. Uit beide deksels komt vervolgens een soort dakkapel omhoog. Het maakt de – in Mount Pleasant, Pennsylvania gebouwde – vouwcaravan uniek van vorm.

Aliner interieur

Combinatie van doek en wand

Afhankelijk van het model heeft de Aliner meer of minder doek en meer of minder vaste wanden. De genoemde dakkapellen werken ook middels gasveren. Ze zorgen voor flink wat extra ruimte in het interieur. Standaard zijn de twee ramen met verduistering. Ook het reservewiel en de aluminium wielen horen bij de vaste uitrusting. Voor een zonnepaneel ligt de kabel klaar. Verder is de caravan voorzien van een elektrische rem, huishoudaccu en een ventilator.

Tien verschillende indelingen

Er zijn maar liefst tien verschillende indelingen. De unieke A-vorm hebben ze gemeen. De Classic heeft achterin een bank met daar tegenover een dinette. In het midden de keuken De LXE-uitvoering heeft de keuken helemaal voorin. Evenals het toilet. In het midden de dinette. De Classic is het kleinste model. Hij is 4,58 meter lang en 1,98 meter breed. Hij weegt leeg 721 kilo en is van 1340 tot 1360 kilo te beladen. Afhankelijk van de maat en de uitvoering zit er een magnetron en/of een koelkast in.

aliner family
Indeling Aliner Family.

Aliner Family en Family Scout

De grootste en ook nieuwste modellen zijn de Family en Family Scout. Vooralsnog zijn deze alleen in de Verenigde Staten te koop. Deze versie is 5,49 meter lang en 2,13 meter breed. Voorin zien we een stapelbed, achterin een tweepersoonsbed. Tot aan vier slaapplaatsen dus. Achterin ook een kleine zithoek. In het midden keuken, toilet en een smalle bank in lengterichting.

De uitrusting van de Family is ruimer. Zo zit er een 40 liter schoonwatertank in en is hij voorzien van een uittrekbare keuken. De Scout heeft een vaste water- en stroomaansluiting. Iets wat in Amerika Full Hook Up heet en daar heel gebruikelijk is. Vaak is er ook een tv-aansluiting en een afvoer op de camping. Ook het Offroad-pakket zit erop. Ze wegen rijklaar 907 kilo en maximaal mag dat 1580 kilo zijn. Prijzen vanaf zo’n 1460 euro.

Aliner
Ook verkrijgbaar in het 35th Anniversary Red en Blue

Drie modellen naar Europa

De fabrikant zet in Europa drie Aliner-modellen in de showroom. Dat zijn de Ranger 10, Ranger 12 en de Scout Lite. Deze modellen blijven onder de 750 kilo qua leeggewicht. De prijzen lopen uiteen van 13.600 tot 17.300 euro. Het zoeken is nog naar meer dealers. België heeft er inmiddels twee. Verwachting is dat later ook andere modellen naar Europa zullen komen.

Naar de site van Aliner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant