Aguti

AL-KO: voortaan ook zitplaatsen

Accessoires

AL-KO kennen we vooral als leverancier van camper- en caravanchassis. Na de overname van Aguti zet het bedrijf daar ook meteen de gewenste zitplaatsen op.

Moederbedrijf neemt Aguti over

Dexko – het Amerikaanse moederbedrijf van AL-KO – heeft Aguti namelijk overgenomen. Bij het Duitse bedrijf maken ze onder meer stoelen, banken en bevestigingssystemen voor in auto’s, campers, caravans en boten. Er is keus uit vele soorten en modellen. Inklapbaar, met of zonder gordel. Ook maken ze er de verbinding tussen de stoel en het chassis. Al dan niet draaibaar. Deze consoles passen in merken als Mercedes, Iveco, Fiat en Volkswagen. Een samengaan met AL-KO lijkt daardoor eigenlijk vanzelfsprekend.

Aguti

Als zelfstandig merk verder

Aguti Produktentwicklung & Design GmbH – zoals het bedrijf voluit heet – gaat verder als zelfstandig onderdeel. Het valt na de overname onder de paraplu van AL-KO Fahrzeugtechnik GmbH. Het merk blijft zo gewoon bestaan. AL-KO ziet de aanwezige ervaring en kennis bij het bedrijf als een waardevolle aanvulling. Aguti ziet in AL-KO een uiterst betrouwbare partner. AL-KO zelf maakt sinds 2016 deel uit van Dexko. Dat is momenteel de wereldleider op het gebied van assen en chassis.

Naar de site van Aguti.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant