Airstream Tommy Bahama 19

Airstream Tommy Bahama 19 Special Edition

Caravans

Een actiemodel van Airstream is op zich al bijzonder. De Tommy Bahama 19 Special Edition komt na de Caravan Salon ook in Duitsland in de showroom. Dat is nog zeldzamer. Een strandhuis op wielen in een zeer gelimiteerde oplage.

Mooi en zwaar

Het actiemodel is ontworpen voor de Amerikaanse markt, maar er komen er ook een paar naar Europa. De Airstream Tommy Bahama 19 is net als alle Airstreams schitterend om te zien. Roka, de Duitse importeur van Airstream, haalt er nu ook een aantal deze kant op. Het model is 5,1 meter lang en 2,5 meter breed. Leeggewicht is 1980 kilo, de Europese versie mag in totaal 2500 kilo wegen. Je kunt dus nog iets meer dan 500 kilo aan bagage kwijt. Je hebt er dus wel een bijpassende trekauto bij nodig.
Airstream Tommy
Het interieur is een echte eyecatcher. De indeling is verder niet verrassend. Voorin bevindt zich een dinette waar een bed van te maken is. In het midden de keuken met er tegenover de koelkast. Achterin het tweepersoonsbed in de lengterichting. Rechts van het bed de kasten en de badkamer met toilet. Het slaapgedeelte is middels een gordijn te scheiden van het woongedeelte. De Tommy Bahama heeft daarmee vier slaapplaatsen.
Airstream Bahama keuken

Interieur van een strandhut

Je waant je meteen in de tropen na het instappen. Hij lijkt totaal niet op de Airstream zoals we hem kennen. Hout, bruin, warm, leer en een soort kokosmattenvloer. Alles is op elkaar afgestemd. De kleppen voor de kastjes zijn vervangen voor houten lamellen, houten luxaflex voor de ramen. De groene accenten in de stof passen precies bij de luifel. Het enige waaraan je blijft zien dat het echt een Airstream is, is het aluminium dak. In de keuken vallen de oven en het wijnrek met indirecte verlichting op. Een watertank van bijna 87 liter, een afvalwatertank van 79 liter. En het toilet heeft nog eens een tank van 68 liter. De huisbar ontbreekt vanzelfsprekend niet. Drie pitten om op te koken en een airco zijn ook bij de prijs inbegrepen. Een flinke audio-installatie en elektrische steunen toppen dit actiemodel af.
Airstream

Kost dat nou?

Op de toch al niet lage verkoopprijs in Amerika moeten nog eens het transport, de btw van 19% en de nodige aanpassingen opgeteld worden. En die zijn niet gering. Andere verlichting, een andere trekinrichting, andere as, andere remmen, andere banden en de elektra en gas moeten worden aangepast. Volgens importeur Roka ben je alleen daarmee al 12.000 euro verder. De liefhebber moet uiteindelijk 98.385 euro over hebben voor deze droom op wielen.
Naar de site van Roka

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant