25 IB

Airstream International 25 IB

Caravans

Een nieuwe Airstream voor de Europese markt. Dat is de International 25 IB. De letters IB staan voor Inselbed. Oftewel eilandbed. De Airstream is vanaf vandaag te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf.

25 IB is eerste Airstream met eilandbed

Het is voor het eerst dat er in een Airstream een eilandbed staat. De 25 IB is 6,8 meter lang en 2,5 meter breed. Hieraan kun je aflezen dat de basis voor dit nieuwe model de bestaande Airstream 684 is. Maar deze nieuweling heeft een compleet andere indeling. Het eilandbed staat dwars. Overdag kun je het hoofdeinde van het bed elektrisch omhoog zetten. Daardoor ontstaat een bredere doorgang aan het voeteneinde. Dat is handig, want helemaal achterin zien we de zeer ruim uitgevallen badkamer. De separate douchecabine is 80 bij 80 centimeter groot. Het Thetford-toilet is van keramiek. Iets met aan zijn stand verplicht zijn.

25 IB interieur

Helemaal voorin een zespersoonszithoek in U-vorm. Desgewenst om te toveren tot een tweede tweepersoonsbed. De bedmaat is dan 2,18 bij 1,45 meter. In het interieur voeren de kleuren beige en bruin de boventoon. De 25 IB is – net als de andere Europese modellen – compleet aangepast aan de hier geldende regelgeving. Het chassis en de assen zijn verzinkt. Oplooprem en dissel zijn van Europese makelij. Elektra en gas voldoen aan de Europese normen.

Airstream eilandbed

Zeer comfortabel op pad

Met de Airstream ga je zeer comfortabel op pad. De watertanks zijn geïsoleerd. De verswatertank is 100 liter groot, de grijswatertank kan 120 liter bevatten. Voor de verwarming zorgt de vloeistofverwarming van Alde. De airco en het 80 Wp zonnepaneel zijn standaard. Ook zit er een hoogwaardige stereo-installatie in. Optioneel zijn nog zaken als een satelliet-installatie, een mover en een 32 inch televisie toe te voegen. Die laatste zakt na gebruik weg in de meubels. De Duitse Airstream-dealer en -importeur Roka wil met de 25 IB een interessant alternatief neerzetten voor het huidige topmodel 684. Het bedrijf is heel benieuwd naar de reactie van de klanten op het dwarsgeplaatste eilandbed.

25 IB

De Airstream 25 IB heeft een leeggewicht van 2500 kilo. Daar mag nog 1000 kilo bagage bij. Want zijn maximale gewicht is 3500 kilo. De vanafprijs ligt in Duitsland op zo’n 102.000 euro. Vanaf vandaag tot 13 september te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf, hal 5, stand B3.

Airstream 2021

Naar de site van Airstream Germany.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant