Basecamp 20

Airstream Basecamp 20 niet in EU

Caravans

De Basecamp 20 is de opvolger van de Basecamp 16. Het op het oog meest Europese model van het Amerikaanse Airstream is hier nog steeds niet te koop.

Basecamp vooralsnog alleen in USA

Via de Duitse importeur Roka zijn er drie Airstreammodellen te koop. Dat zijn de welbekende aluminium caravans met sigaarvorm. Van groot tot groter. De nieuwe moderne vierkante Airstream – de Basecamp – is in Europa niet te koop. En dat is raar, want het is het meest Europese model dat dit merk in huis heeft. Het is in de USA een verkoophit, sinds de introductie daar nu vier jaar geleden. Sterker nog, de kleine vierkante Basecamp 16 is inmiddels de best verkochte caravan van dit merk.

Basecamp 20

Na vier jaar komt er komend seizoen een nieuwe Basecamp uit. Die groeit van vier naar vijf meter lengte. Dat is de Basecamp 20. Hij is 2,46 meter breed en 2,46 meter hoog. En daarmee heeft hij plaats voor meer dan twee personen. Er komt ook een off road versie met de naam 20X. Het interieur is sterk veranderd. Geen keuken meer voorin, maar een u-vormige zithoek. De ovale tafel is draaibaar, waardoor je aan alle kanten voldoende ruimte kunt maken. Wat blijft is het panoramaraam aan de voorkant. Dit loopt door in de zijkanten. Zit je in de zithoek heb je vrij zicht rondom.

Compleet andere indeling

De keuken zien we terug in het midden van de caravan. Twee pitten, wasbakje en opbergruimte. Er tegenover de grote koelkast en de optionele magnetron. Door een standaard verwarmer kun je met een vaste wateraansluiting – heel gewoon in de States – lekker lang warm douchen. Om de indeling flexibel te houden staat achterin dezelfde zithoek als in de vorige uitvoering. Om te bouwen tot een bed. Het bed is 2 bij 1,98 meter groot. Je kunt ook kiezen voor een half bed. Of voor bagageruimte voor je fiets bijvoorbeeld. Van de zithoek voorin kun je desgewenst een extra slaapplek maken. Leuk detail: de Basecamp heeft standaard een buitendouche met warm en koud water.

Basecamp 20

Off road 20x

De Basecamp is er ook in een stoer jasje. Deze staat 7 centimeter hoger op zijn wielen. Die wielen hebben Good Year Off road banden. Aan de voorkant zit een metalen keienvanger. Voor het raam een getinte bescherming. Netjes: het trapje krijgt een trede extra vanwege de grotere hoogte. Zowel de Basecamp 20 als 20x zijn standaard uitgerust met een 83 liter grote verswatertank, een 105 liter grijs watertank en een 79 liter zwartwatertank. Optioneel zijn alle tanks verwarmd. Met dit systeem kun je er ook voor kiezen de hele caravan te verwarmen. De Basecamp 20 weegt 1542 kilo. Zoals aangegeven is het vooralsnog niet de bedoeling dat hij naar Europa komt. Prijzen zijn nog niet bekend.

Naar de site van Airstream.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!