City Van Ahorn Camp

Ahorn Van City op Renault Traffic

Campers

De Duitse camperbouwer Ahorn Camp is momenteel het snelst groeiende campermerk in Duitsland. We bekijken hun Van City op de Renault Traffic.

Ahorn Camp, al 17 jaar een succes

Ahorn bouwt zijn campermodellen al 17 jaar op Renault. En dan voornamelijk op de Renault Master. Het merk – gevestigd in Speyer am Rhein – doet dat met succes. Het is volgens eigen zeggen momenteel het snelst groeiende campermerk op de Duitse markt. Dat komt deels door een goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijzen worden laag gehouden. Dat kan onder meer door de productie in het Italiaanse Toscane te huisvesten. Het familiebedrijf met vader en zoon Reichmann aan het roer heeft zo’n vijftig medewerkers in dienst.

City Van

Renault als basis en dus anders

Vanaf het begin bouwt Ahorn op Renault. Dat maakt dat hun campers – alkoof, halfintegraal of buscamper – er anders uitzien. Zo hebben ze geen Ducato- of Sprinter-neus zoals de meeste anderen. Er is ook een kleintje Ahorn: de Van City. Die heeft niet de Master, maar de vers gefacelifte Renault Traffic als basis. Met een lengte van nog geen 5 meter is deze buscamper heerlijk compact.

De Van City is 1,93 meter breed en 2.03 meter hoog. Hij past daarmee in veel parkeergarages. Toch heb je binnen de ruimte en is het een echte camper. Zo zit er een keukenblok in, voorzien van twee pitten en een wasbakje. Het koelkastje heeft een inhoud van 41 liter. De tafel krijgt onderweg een plekje achterin. Op de plaats van bestemming hang je hem eenvoudig aan het keukenblok. De cabinestoelen zijn draaibaar.

City Van interieur
City Van interieur

Van City is lekker compact

De voorwielaangedreven Van City heeft een tank voor vers water en afvalwater. Er is zelfs een buitendouche. Aan opbergruimte ook al geen gebrek. Verder zien we led-verlichting in het interieur, een gasbun voor een 2,7 kilo gasfles en stekkeraansluitingen voor usb en 12 volt. In de Van City kan je met z’n vieren slapen. Twee boven in het slaaphefdak – met laddertje – en twee beneden op de tot bed om te bouwen bank. Onder de kap een 2 liter diesel Euro 6b met AdBlue. Deze levert 88 kW / 120 pk.

De Van City weegt leeg 2429 kilo. Maximaal gewicht is 2900 kilo. Zo blijft er een laadvermogen van 471 kilo over. Hij kost in Duitsland (dus exclusief bpm) 39.900 euro.

Naar de site van Ahorn Camp.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant