Affinity Camper Van

Affinity Camper Van: nieuw merk, oude bekende

Campers

Affinity is een nieuw buscampermerk uit Polen. Alhoewel, nieuw… Grote man erachter is de voormalige baas van Globe-Traveller. En ook het Zweedse Kabe is erbij betrokken.

Affinity verloochent afkomst niet

Het Poolse buscampermerk Globe-Traveller valt vooral op door zijn afwijkende vormgeving. Het extra hoge dak en het ontbreken van achterdeuren bijvoorbeeld. Deze buscamper heeft namelijk een grote klep aan de achterkant. In 2018 was dit nog de buscamper van het jaar in België. Jacek Jaskot was verantwoordelijk voor de vormgeving. Nu is hij betrokken bij Affinity. En dat is duidelijk te zien.

Hoog dak, modern interieur

Affinity interieur

De Affinity Camper Van heeft eveneens een extra hoog dak. En ook dit dak heeft een herkenbare en afwijkende vorm. De buscamper is 2,8 meter hoog, 2,1 meter breed en 6,4 meter lang. Er is plek voor tot aan vier personen. Twee volwassenen en twee kinderen. Het interieur is modern en ruim met oog voor detail. Hij is er naar keus op de Fiat Ducato of Peugeot Boxer.

Anders dan de anderen

Ook het interieur wijkt af van doorsnee. De keuken is L-vormig en staat niet voor de schuifdeur. En bovendien is hij erg ruim van opzet. Het bed kan overdag deels weggeschoven worden. Zo ontstaat lekker de ruimte. Iets wat bij het ontwikkelen duidelijk een aandachtspunt was. Winterhard is hij ook, met een dubbele bodem. Verwarmen doet een Truma Combi 4e. Dus op gas én stroom. Optioneel kan het ook op diesel. De watertanks zijn vorstvrij in het interieur weggewerkt.

Affinity logo

Elektrisch hefbed én stapelbed

Affinity bed

Helemaal achterin het elektrische hefbed. Een Frans bed in lengterichting. In de hoogste stand schuif je er zonder probleem twee fietsen onder. De zithoek is om te bouwen tot stapelbed voor de kinderen. Niet echt een noodbed, want met ruimte. Dat worden namelijk twee bedden van 67 centimeter breed en 1,82 en 1,92 meter lang. De Affinity is voor het eerst te zien op de CMT beurs in Stuttgart. Bij ‘eigang Ost’, stand EO26.

De website van Affinity is nog under construction. Maar er staat wel een link op naar de Facebook-pagina met meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant