Adria Twin Sport Edition

Adria Twin Supreme Sport Edition met hefdak

Campers

Adria verrast met een Sport Edition van de buscamper Twin Supreme 640 SGX. Achterin is heel veel ruimte. Maar opvallender is het slaaphefdak.

Sport Edition: eigen slaaphefdak

Tot voor kort zagen we deze daken vooral op kleinere buscampers. Op de maat Volkswagenbus of Mercedes Vito. Maar we zien ze nu ook steeds meer op de grotere maten. Er zijn zelfs halfintegralen met een slaaphefdak. Want een extra bed, speelzolder of leeshoek; dat is reuzehandig. Adria heeft zelf een hefdak ontwikkeld en zet dat nu op de 6,40 meter lange Twin Supreme 640 SGX. Wat bij dit slaaphefdak meteen opvalt, is dat de zijkanten op het dak blijven staan als het omhoog gaat. We zien twee dakdragers op het dak. Daar zou de surfplank prima op kunnen. Het hefdak sluit aan op het grote panoraraam dat boven de voorruit zit. Dat zorgt voor veel daglicht in het interieur.

Sport Edition

Zet je het dak omhoog, dan zijn de voorkant en zijkanten van het tentdoek open te ritsen. In die opening zit horrengaas. Een prima plek om je terug te trekken met een boek. Kun je meteen genieten van het mooie uitzicht. De afmeting van het bed bovenin is 120 bij 200 centimeter. De nieuwe Sport Edition heeft naast het hefdak meer nieuws. Achterin heeft deze indeling een hefbed. Met de twee slaapplaatsen in het dak komt het totaal daarmee op vier. Zet je dat hefbed in de bovenste stand, dan ontstaat er een reusachtige bagageruimte. Groot genoeg voor een heel peleton aan fietsen. Of voor twee motoren.

Te zien in Düsseldorf

De rest van de inrichting wijkt niet af. Een keukenblok bij de schuifdeur en daar tegenover de badkamer. Voorin een dinette en draaibare cabinestoelen. Qua gewicht is het mogelijk om met vier personen en de motor achterin op pad te zijn. De Sport Edition – met als basis de Fiat Ducato – kan namelijk optioneel op een 4000 kilo chassis worden gezet. Dan moet je wel het juiste rijbewijs hebben. De nieuwe Adria Twin Supreme 640 SGX Sport Edition is voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf (4 tot en met 13 september). In december staat hij bij de dealers. Hij is leverbaar met verschillende uitrustingspakketten.

Adria Twin Supreme 640 SGX

Basis: Fiat Ducato, 120 pk
Afmetingen (lbh): 6,36/2,59/nog niet bekend meter
Maximaal gewicht: 3500 kilo (op te waarderen tot 4000 kilo)
Zit-/slaapplaatsen: 4/4
Prijs: vanaf 68.999 euro

Naar de site van Adria.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!