adria

Adria meest populaire campermerk

Nieuws

Adria was in het eerste kwartaal van 2019 het meest populaire campermerk. Uit cijfers van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat Adria in ons land goed is voor een  marktaandeel van 14 procent.

Minder campers in ons land

Het totaal aantal verkochte campers valt – in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar – lager uit. De cijfers laten een daling van 13,3 procent zien. In de eerste drie maanden van dit jaar werden precies 444 campers op naam gezet. Adria staat met een aandeel van 14 procent bovenaan. Hymer staat met 13,3 procent op de tweede plek. De derde plek delen de merken Knaus en Carthago, die beiden 7,7 procent scoren.
Adria camper

Meer in Duitsland

Bij onze Oosterburen zien we hele andere cijfers. Daar steeg de camper- en caravanverkoop in het eerste kwartaal met 3,3 procent. Er gingen in totaal 18.241 campers en caravans over de Duitse toonbank. Maart was zelfs een recordmaand met 10.062 stuks. Opvallend daarbij was de flinke stijging bij de caravans (9,1 procent). De cijfers zijn iets gekleurd doordat Pasen en de start van het kampeerseizoen dit jaar later vallen dan in 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant