Adria Astella Glam edition – Kamperen in stijl

Caravans

 

Adria is allang niet meer ‘maar een Adria’. Met de Adria Astella laten de Slovenen zien wat ze in huis hebben als het gaat om stijl, comfort en ruimte.

Vorig jaar maakten wij voor het eerst kennis met de Adria Astella Glam edition en waren uitermate prettig verrast. De warme houtprint en het horizontale strakke ontwerp vormden, samen met de prachtige keuken, een “dat wil ik ook” momentje. Adria heeft zich voor het ontwerp en design laten inspireren door jacht- en vliegtuigbouwers.

“Camping wordt Glamping”

Van buiten
De Adria Astella treft je meteen met zijn metallic grijze verschijning. Geen witte wanden met grappig bedoelde graphics om het gebrek aan design te verbloemen. Maar een strak decent grijs maatpak geeft gelijk aan dat we het hier hebben over de top in caravan design. Met Gfk dak en wanden weet je ook zeker dat dit na een hagelbui zo blijft. De wanden doen voor Gfk ongelooflijk strak aan en het metallic grijs staat uitstekend.

De speciaal voor Adria door Hella ontworpen achterlichten met LED techniek maken dat je ook vanuit dat gezichtspunt zeker weet dat je met een Adria te doen hebt. De in het i-Design opgenomen kunststof overgangen en randen geven het model een plus qua uitstraling. Het versterkt het gevoel dat hier iets bijzonders staat.

i-Design
Het komt inmiddels terug in meer Adria caravans, het Adria i-Design. Niet zomaar een marketing uiting, i-Design heeft werkelijk voordelen. Zo is de Adria Astella door het kenmerkende ronde front veel beter gestroomlijnd.
Maar i-Design is meer,

  • Integratie; geïntegreerde tentprofielen en handvaten,
  • Intelligentie; efficiënter in onderhoud en reparatie. Kunststof delen zijn eenvoudig en snel uitwisselbaar door de dealer.
  • Innovatie; totaal vernieuwde constructie, doordacht en ongeëvenaard.

Van binnen
Doet de Adria Astella van buiten chique aan, van binnen is deze opnieuw een belevenis, je moet dit met eigen ogen aanschouwen. Het al genoemde houtdecor zagen wij niet eerder in een caravan. De ruimte is slim verdeeld en onderscheid wordt versterkt door middel van jaloezieën. Het creëert verschillende kamers, iets dat het ruimtelijke gevoel versterkt. Een heel team van specialisten heeft zich bij Adria gebogen over dit interieur en dat is te zien.campingtrend-ASTELLA_563_PU_image_interior_JMF_3023

De Smart keuken, die eerder alleen voor de Astella was voorbehouden, vindt dit modeljaar ook zijn weg naar andere Adria modellen. Een modern driepits gasstel met verschillende pitten dat nu niet eens uit een rek bij de toeleveranciers is getrokken. Het is speciaal ontworpen door Adria. De combinatie met alweer een heel eigen spoelbak, met slimme ruimte besparende oplossingen en snijplanken die de keuken functioneler maken zijn pas het begin. De grote lades in het keukenblok zijn voorzien van soft-close, een innovatie uit de thuiskeukens die zijn weg naar de caravans hier al gevonden heeft in 2012.Campingtrend-ASTELLA-GLAM_663_HT_detail_cooker_BC4_0968

De toiletruimtes zijn door Adria seriebreed aangepakt. De nieuwe ergo-toiletruimte is een ontwikkeling die een aantal elementen in zich heeft die voor alle Adria caravans gunstig uitpakt. Men neme 1 vierkante meter en creëert daar de gelegenheid om douche, toilet en persoonlijke verzorging samen te voegen. Dat is gelukt en levert ruimte op, zonder verlies van functionaliteit. In deze caravan kun je gewoon douchen.

Verwarming
De Adria Astella is zeer geschikt voor zomer en wintergebruik, de standaard Alde verwarming voorziet de Astella van een comfort dat je ervaren moet hebben. Alde werkt namelijk net als thuis, als een centrale verwarming op basis van vloeistof en convectoren. De warmte wordt hierdoor zeer gelijkmatig verspreid door de caravan hetgeen een zeer prettige verwarming van de leefruimte oplevert.

Rijden
Een caravan is om mee te reizen, de Adria Astella heeft een uitstekend weggedrag. Het AL-KO chassis is voorzien van de bekende Delta as en draagt bij tot een zeer prettig rijcomfort. De caravans zijn verder standaard voorzien van lichtmetalen velgen die het design ondersteunen en het rijgedrag positief beïnvloeden.

3 modellen 2014
De Adria Astella Glam edition komt in modeljaar 2014 in drie uitvoeringen beschikbaar. Naast de 563 PU en de 663 HT is het gamma uitgebreid met de 613 PK die een stapelbed achterin heeft.

Leeg gewicht

Max. gewicht

Prijs

Astella 563 PU

1.601

1.900

31.999

Astella 613 PK

1.689

2.000

32.999

Astella 663 HT

1.716

2.000

33.399

Kwaliteit
Wij zijn niet alleen in ons standpunt, dat dit een bijzondere caravan is. De K.C.K gaf het model in 2012 een eervolle vermelding bij de caravan van het jaar verkiezing. Ook verdiende de Adria Astella in dat jaar de European Innovation Award, een prijs die door de Europese vakjury, bestaande uit journalisten uit heel Europa, jaarlijks toegewezen wordt.

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]
Bekijken
U kunt de Adria Astella vandaag nog bekijken bij de volgende dealers;

Pauw recreatie
Pascalstraat 3
1704 RD Heerhugowaard
072 574 10 69
info@pauwrecreatie.nl
www.pauwrecreatie.nl
Meerbeek Caravans & Campers
Nijverheidsweg 41
7005 AS Doetinchem
0314-344046
info@meerbeek.nl
www.meerbeek.nl
Caravancentrum De Neerkant
Meistraat 6
5758 AK  Neerkant
077-4661506
info@caravancentrumdeneerkant.nl
www.caravancentrumdeneerkant.nl
Boer Caravans A28
Rondweg 68
8091 XK Wezep
038-3765211
info@bca28.nl
www.bca28.nl
Belgie;
Rijmaran

Monnikenwerve 135
01 8000 Brugge
+32 50311792
info@rijmaran.be
www.rijmaran.be

Overige informatie en Adria dealers: Adria Benelux

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant