Bohinj

Adembenemend mooi: Bohinj in Slovenië

Onderweg

Luc (van Campingtrend) en vriendin Yvonne waren op pad met een Eriba Rockabilly. Onze eerste kennismaking met Slovenië. Bestemming is camping Camp Danica in Bohinj. Vooraf hebben we er veel zin in. Achteraf weten we zeker dat we terug zullen gaan. Het schitterende en ongerepte landschap maakte indruk.

Dichterbij dan je denkt

Hoewel Slovenië misschien klinkt als een verre bestemming blijkt het voor ons bijna net zo dichtbij te zijn als het Gardameer. We maken twee keer een stop in Duitsland en komen zo al goed in de vakantiestemming. We mogen voor deze reis een Eriba Rockabilly aan onze trekhaak hangen. Dat blijkt al snel het ideale vakantiehuisje te zijn. Klein achter de auto en groot op de camping. Slim hoor. Je moet wel tegen opgestoken duimen onderweg en veel aanspraak op de camping kunnen. We hebben het er graag voor over. Met aan de ene kant van de voorruit een vignet voor Oostenrijk en aan de andere kant één voor Slovenië rijden we de camping op.

Camp Danica

Onze ruime plek ligt direct aan de rivier de Sava. Als we voor onze caravan zitten, hangen onze tenen bij wijze van spreken in het water. De Sava is hier een snelstromend smal riviertje. Er is een dieper gedeelte (waar je nog ruimschoots kunt staan) en een ondiep gedeelte. In het ondiepe deel bouwen kinderen en volwassenen elke dag torens van de vele stenen. Voor de kleintjes worden met dezelfde stenen privé-badjes gemaakt. Onze ervaring is dat je hier uren naar kunt kijken.
Bohinj Camp Danica
De camping is groot, maar door de indeling voelt het niet zo. Het sanitair is schoon, er zijn elke dag verse broodjes, er is een winkeltje en een (goed) restaurant. Voor de kinderen is er een speeltuin. De actieve kampeerder komt hier ruimschoots aan zijn trekken. Naast het restaurant zit Sport4Fun. Hier kun je fietsen huren of een tocht in een kajak boeken en meer. Er worden ook wandel- en fietstochten georganiseerd vanaf de camping. Je kunt net zo actief zijn als je zelf wil.
Bohinj Camp Danica

Zeker terug

In het net verschenen Campingtrend Magazine van juli lees je meer over onze reis. Zo laten we je o.a. niet te missen uitstapjes in de omgeving zien. En hebben we nog een adresje voor een lekkere pizza. Wij zijn zelf in ieder geval helemaal enthousiast geworden over dit land. Zo mooi, puur en ongerept. We hebben wat ons betreft een perfecte vakantiebestemming ontdekt. We bedanken Jura en Mojca van TURISTIČNO DRUŠTVO BOHINJ voor hun inzet en het zeer plezierige contact.
Meer weten over Bohinj? Ga dan naar deze site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant