Carthago Edition40

Actiemodellen 'Edition40' bij Carthago en Malibu

Campers

Voor de Duitse camperbouwer Carthago is 2019 een bijzonder jaar. Het bedrijf viert haar 40ste verjaardag met actiemodellen onder de naam ‘Edition40’. Ook het eigen budgetmerk Malibu blijft daarbij niet achter. De CMT Stuttgart is een mooi podium om ze te tonen.

Malibu was het begin

De Carthago Groep startte in 1979 met de bouw van campers. De eerste serie kreeg de naam Malibu. Nu is Carthago de grootste onafhankelijke bouwer van Premium campers in Europa. Onveranderd onder leiding van dezelfde familie. Om de 40ste verjaardag luister bij te zetten, komen er actiemodellen met een rijke uitrusting en een aangename prijs. Malibu kennen we nu als een zelfstandig budgetmerk onder het moederbedrijf. De naam werd echter het eerst gegeven aan de eerste camperserie van Carthago. Daarna werden de buscampers zo genoemd. Later volgden ook integralen en halfintegralen. Om die geschiedenis te eren, is er nu de Malibu Van Edition40 buscamper.

Edition40

Het getal 40 staat aan de buitenkant duidelijk op de Malibu Van Edition40. Deze buscamper is vooral erg compleet. Denk aan automatische airco, verduistering in de cabine, hordeur, led-sfeerverlichting, zeven zones matrassen en nog veel meer. Alle extra’s kosten de klant net geen 2000 euro meer en dat scheelt zo’n 5800 euro tegenover het los bijbestellen van alle aanwezige opties.
Malibu Edition40
 
Dan is er ook nog een Carthago Chic E-Line 50 LE en LE DA in Edition40 uitvoering. Deze integraal heeft een Raumbad (je maakt van het separate toilet en de douche eenvoudig een grote badkamer) en enkele bedden achterin. Hij is 7,89 meter lang en ook hier zien we het getal 40 trots op de flanken. Verder vallen aan de buitenkant de aluminium velgen en de luifel met led-lichtstrip op. De Chic heeft 177 pk onder de kap en hij heeft een automatische versnellingsbak. Het Carthago Media-Center zorgt voor o.a. DAB+ radio en navigatie. Het voordeel voor de klant loopt op tot 20.000 euro.

Ander nieuws op de CMT

Op de CMT is meer te zien. Zo toont Carthago de Chic C-Line voor het eerst als ‘New Generation’. Een andere primeur is de Chic C-Line I 5.3 QB SL. Deze integraal heeft de zogenaamde face-to-face-indeling. Langsbanken tegenover elkaar dus. Ook helemaal nieuw: de superslanke lichtgewicht C-Compactline I 141 LE. Deze heeft enkele bedden in de lengte en een wegschuifbare douchecel. Hij heeft een leeggewicht van slechts 2920 kilo, mag tot 3500 kilo worden beladen en is met 6,65 meter lekker compact.
Bij Malibu twee nieuwelingen die voor het eerst zijn te zien. De Malibu I 141 LE: eveneens 6,65 meter lang en met enkele bedden. Het is de kortste integraal van dit merk. De I 500 QB met queensbed en Raumbad is met 7,48 meter de langste.

Maak een proefrit

Wie de Carthago beter wil leren kennen, heeft in Stuttgart de mogelijkheid om er een rondje mee te rijden. De campers van zowel Carthago als Malibu staan klaar voor een TestDrive. Deskundige Carthago-bezitters rijden met je mee en kunnen al je vragen beantwoorden. Aanmelden voor een TestDrive kan via een van onderstaande sites.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant