Just 90

90 jaar Dethleffs: halfintegraalserie Just 90

Campers

Camper- en caravanbouwer Dethleffs – de uitvinder van de ‘woonauto’ – is jarig. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid is er nu een nieuwe serie halfintegralen. De Dethleffs Just 90 komt beschikbaar in zes verschillende indelingen.

Just 90: alles wat je nodig hebt

De Dethleffs Just 90 is een camper voor de moderne camperaar. Vanwege zijn aangename prijs – in combinatie met een riante standaarduitrusting – is deze halfintegraal ook voor starters prima geschikt. Dat mag je een mooi verjaardagscadeau noemen. Just 90 kun je daarom ook lezen als just all you need. Want dat was het credo van de ontwikkelaars. Alles was je nodig hebt, niet meer en niet minder. Geen onnodige ballast. Dat scheelt in de prijs en in het gewicht.

Just 90 interieur

Met deze halfintegraal kun je direct op pad gaan. Zaken die vaak optioneel zijn, zijn bij de Just 90 van Dethleffs standaard. Zoals een multifunctioneel stuur. En cabinestoelen met hoogte- en kantelverstelling én armleuningen. Led-dagrijverlichting en cruise control: check. De buitenspiegels zijn elektrisch te verstellen én verwarmd. De camper heeft een groot dakraam dat open kan. De deur is 70 centimeter breed, voorzien van een raam en centraal te vergrendelen. Verder een groot dakraam en comfortabele verduistering. Een hordeur en zuinige led-interieurverlichting zit er ook al gewoon op. Maar dan zijn we er nog steeds niet.

Just 900 bed

En desgewenst nog meer

Natuurlijk kun je de Just 90 verder aankleden als je dat wil. Bijvoorbeeld met een vijfde zitplaats. Of een hefbed. Kies je geen hefbed dan is er – in de DBL en EBL – de optie ‘ombouw zitgroep’. De comfortabele loungezitgroep is dan om te bouwen tot een extra bed. Altijd handig voor logerende (klein)kinderen. Of je kiest voor luxe ingelegde ramen. Met het wintercomfortpakket is hij het hele jaar inzetbaar.

Just 90

Gewoon (en) mooi

Het interieur laat een smaakvolle combinatie zien van wit en licht hout. Gewoon kan ook mooi zijn, toch? De bovenkastkleppen zijn greeploos. De jubileumstoffering is uitgevoerd in modern grijs. Het maakt het geheel licht, sfeervol en fris. De led-spots zijn voorzien van een usb-aansluiting. Voor het opladen van tablets en telefoons. De entree heeft slimme oplossingen en handige opbergvakken. In de badkamer een cassettetoilet en een douche. De koelkast heeft 142 liter inhoud. De ruime garage is van twee kanten te bereiken. Aan de buitenkant valt de nieuwe kap van de cabine op. Behalve het dak en de achterkant zijn ook de zijwanden gemaakt van gfk.

Just 90

De zes indelingen

De twee kleinste modellen blijven onder de zeven meter. De Just 90 T 6752 DBL (65.990 euro) heeft achterin een queensbed. De zithoek bestaat uit langsbanken tegenover elkaar. De T 6812 (66.490 euro) heeft achterin enkele bedden. Hier is desgewenst een ruim tweepersoonsbed van te maken. Daaronder de 120 centimeter hoge garage. De T 7052 is 7,40 meter lang. Hij is er met enkele bedden als EB en EBL en met een queensbed als DBM en DBL. Douche en toilet zijn in deze modellen gescheiden. Wel kun je ze samenvoegen. De L staat bij deze modellen voor de bijzondere lounge-achtige opstelling van de zithoek. De zeer open entree geeft een extra ruimtelijk gevoel. De 7052 EB en DBM kosten 67.490 euro. Voor de DBL en EBL betaal je 1000 euro meer.

Standaard hebben alle modellen vier goedgekeurde zitplaatsen en de 120 pk sterke variant van de multijet diesel. Ze blijven onder de 3500 kilogrens.

Naar de site van Dethleffs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant