Camperaars

89% camperaars: dit jaar nog op pad

Nieuws

Camperaars zijn optimistisch. 89 procent ziet zichzelf dit jaar nog op pad gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de NKC. Met 4586 ondervraagden is het onderzoek representatief.

Camperaars liefst naar buitenland

Van de grote groep die zichzelf dit jaar nog op pad ziet gaan, wil tweederde het liefst naar het buitenland. Natuurlijk alleen als dit weer kan en mag. De rest blijft liever in eigen land. Ruim driekwart is optimistisch over de toekomst. Dit deel verwacht dat er in 2021 geen beperkingen meer zullen zijn. Ze gaan er vanuit op nagenoeg dezelfde manier op vakantie te kunnen gaan als voorheen. Op 3% na denkt de hele groep camperaars de komende vijf jaar te blijven camperen.

camperaars

Coronaproof op reis

Het uitgavepatroon onderweg zal niet veranderen, is de verwachting van ruim 60% van de ondervraagde camperaars. Stan Stolwerk – directeur van de NKC – begrijpt het optimisme. Met de camper op reis is coronaproof. “In een camper heb je zelf alles bij je en is afstand houden tot anderen eenvoudig. Je hoeft niet met andere mensen in een vliegtuig of bus te zitten en hebt je eigen vakantiehuis bij je en zelfs je privésanitair. Camperplaatsen en campings zijn zo ingericht dat iedereen de ruimte heeft. Een ideale manier van vakantievieren in deze tijd.”

NKC verwacht dat het deze zomer druk wordt op campings en camperplaatsen. “We vangen signalen op dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie met de camper. Ook mensen die voorheen nooit aan een campervakantie hebben gedacht, maar nu toch weg willen, kiezen voor een campertrip. De camperverhuur trekt dan ook aan in Nederland.” En voor het verblijf op een camperlocatie of camping adviseert Stolwerk niet op de bonnefooi te gaan. “Dat is wel wat campertoeristen het fijnste vinden, maar het past nu niet. Zeker als je in het hoogseizoen reist, is een telefoontje naar een locatie het minste wat je kunt doen om zeker te weten dat je er terecht kunt.”

camperaars

Over de NKC

De NKC is met 55.000 leden Europa’s grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

Naar de site van de NKC.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant