Finland

7 x waarom je naar Finland moet deze winter

Uit tips

In Finland heb je nog echte winters. Een pak sneeuw op de daken en ijsbloemen op de ramen. En zo stil dat je de sneeuw onder je voeten hoort kraken. We geven je zeven redenen waarom een bezoek aan Finland in de winter een goed idee is.

1. Toeristen, maar niet te veel

Natuurlijk, er komen steeds meer toeristen naar Fins Lapland. Maar daar is meer dan genoeg ruimte voor. In de winter zijn er heel wat plekken waar je denkt dat je alleen bent. Niks geen massale toestanden. Zo is er nog prima te genieten van de schoonheid van het land. Weg van de hotspots en volop rust en ontspanning.

2. Ritje in de slee

Tijdens een wintervakantie droom je toch van een ritje in een slee? Met rendieren of huskies ervoor glijd je door besneeuwde bossen. Finland heeft mogelijkheden te over. Het is wellicht niet de goedkoopste activiteit, maar je maakt dit misschien maar één keer mee. Wij deden het in 2016 en het was sprookjesachtig.

3. Het dorp van de Kerstman

Bezoek je Fins Lapland in de winter, dan ga je naar Santa Claus Village. Dit ligt in Rovaniemi, direct aan de poolcirkel. Dit ingesneeuwde dorp, compleet met kerstverlichting, is een uniek gezicht.

4. Het Noorderlicht

Het Noorderlicht moet je gezien hebben. En als je het hebt aanschouwd, blijft het je de rest van je leven bij. Het magisch schouwspel aan de hemel is ook vanuit Finland goed te zien. Weer een reden om die kant op te gaan.

Noorderlicht in Levi Finland

5. IJsvissen

Voor de liefhebber. Verser kun je een vis schijnbaar niet krijgen. Het valt af te raden dit op eigen houtje te doen. Iemand meenemen die van wanten weet, is wel zo slim. Zo weet je dat je niet op de verkeerde plek staat te boren.

6. Makkelijk bereikbaar

Finland is goed te bereiken, ook met de camper of de caravan. Neem je het vliegtuig of de trein, dan ben je vanuit verschillende steden in Europa ongeveer drie uur onderweg. Vervolgens ben je meteen klaar om de laatste grote wildernis van Europa te ontdekken.

7. Kortom: Finland in de winter

Genoeg redenen om in de winter richting Finland te gaan. Koud, donker en sneeuw. Maar dan leuk. Het Duitse Fintouring GmbH heeft zich gespecialiseerd in reizen naar Finland. Neus rond eens op hun site.

Campingtrend ging ook naar Finland. Hier lees je er meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant