3e daktentfestival

3e Daktentfestival in juni 2020

Tent

Het 3e daktentfestival vindt plaats in juni 2020. Place to be is camping de Hondsrug in het Drentse Eext. Geïnteresseerden zijn welkom op de bezoekersmiddag.

3e Daktentfestival in Drenthe

Van 19 tot en met 21 juni worden op camping de Hondsrug zo’n 65 daktenten verwacht. Het Daktentfestival Nederland – er is ook een Belgische versie – is al twee jaar op rij bijzonder succesvol. “Op Facebook zijn een aantal groepen waar mensen met een daktent ervaringen uitwisselen. Maar wat is nu leuker dan elkaar écht te ontmoeten en met elkaar te praten rond een kampvuur?” zegt initiatiefnemer Ivar van der Leij.

3e daktentfestival

Groot succes, maar toch kleinschalig

“Het eerste festival was zó snel uitverkocht, dat we extra plekken op de camping moesten reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Ook vorig jaar was het echt snel uitverkocht. Maar veel meer plekken willen we er niet bij hebben. Het Daktentfestival Nederland moet juist een intiem karakter houden, is onze mening”, vertelt hij.

De daktent is eenvoud mét comfort

Volgens Ivar zit de aantrekkingskracht van een daktent hem in de combinatie van eenvoud en comfort. En hij is zeker niet de enige die er zo over denkt. Kamperen met een daktent is populair. De verkoop steeg de afgelopen jaren met dertig tot zelfs vijftig procent, zo laten producenten weten. Toch is deze vorm van kamperen nog niet bij iedereen bekend. Daarom is er een bezoekersmiddag op 20 juni. Naast de demonstraties zijn er volop ervaringsdeskundigen aanwezig die graag alle vragen beantwoorden.

Ruimte voor 65 daktenten

“Vorig jaar stonden we met meer dan 50 equipes en 22 verschillende modellen daktenten op de camping. Alleengaanden, maar ook gezinnen en echtparen met hun hond(en). Dit jaar is er ruimte voor 65 daktenten. Voor ieder wat wils dus”, laat Ivar enthousiast weten.

  • 3e Daktentfestival Nederland 2020: 19 t/m 21 juni 2020
  • Bezoekersmiddag: 20 juni van 14.00 tot 17.00 uur
  • Camping De Hondsrug: Annerweg 3, Eext, Drenthe  
  • Tickets: vanaf 1 februari te koop via website www.daktentfestival.nl De bezoekersmiddag is gratis. Wel graag even aanmelden via dezelfde website.

Het 3e Daktentfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Campwerk Nederland (www.campwerk.nl) en iKamper BeNeLux (www.ikamper.nl).

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!