3C Cartier X-Track

3C Cartier X-Track: 6×6 expeditiecamper op Sprinter

Campers

3C Cartier – met als thuisbasis het Franse Lyon – maakt sinds 1992 bijzondere campers op maat. De X-Track is er sinds 2014. Een zeswielaangedreven expeditiecamper op basis van de Mercedes Sprinter.

X-Track is gemaakt uit één stuk

De toegepaste bouwwijze heet monocoque. De woonunit is gemaakt uit één stuk kunststof. Geen naden en daarmee geen lekkages. Naar zeggen van de fabrikant is de X-track de eerste camper die gebruikmaakt van het zeswielaangedreven chassis van het Oostenrijkse bedrijf Oberaigner. Onder de kap een V6 CDI-motor. Daarachter hangt een automatische versnellingsbak met kortere overbrengingen. Hij is 8 meter lang, 2,15 meter breed en 3,10 meter hoog.

3c cartier

De zelfdragende woonunit zit met een gepatenteerd systeem vast op het chassis. Dat werd vooraf onder extreme omstandigheden getest. Het kan tegen een stootje en is daar ook op gemaakt. De inrichting verschilt per te bouwen exemplaar. Want hier komen alle wensen van de klant aan bod. Niet alleen de keus van het gebruikte materiaal kan de klant kiezen. Zo is ook de indeling en de gebruikte techniek helemaal vrij.

x-track interieur
Interieur van de X-Track met achterin een rondzit.

3C Cartier bouwt bijzondere campers

Maar deze Franse camperbouwer heeft meer smaken. Eerder lieten we je hier al kennismaken met de futuristisch Imagine. Al even bijzonder is het model Atalante. Een camper waarvan de bouw 1700 uur in beslag neemt. Voor het grotere werk bouwt 3C Cartier de X-Truck (met een u). Dat kan naar wens van de klant op een vrachtwagen van Renault, MAN of Mercedes. Er zijn verschillende maten en gewichten mogelijk. Op zowel twee of drie assen.

3c cartier atalante
3C Cartier Atalante.

De X-Track valt onder de kop Off Road. Hier zien we de kleinere expeditiecampers. Naast de Mercedes Sprinter kun je ook de Iveco Daily als basisvoertuig kiezen. In totaal zijn er zes verschillende modellen. Ook hier is de indeling en inrichting aan de klant. Elke camper van 3C Cartier is daardoor qua interieur uniek. Je krijgt precies de camper die je hebben wilt.

x-truck

Naar de site van 3C Cartier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant