10.000 kilometer met de Hymer B MC T 600

Campers

Belofte maakt schuld. Na 10.000 kilometer met de Hymer B MC T 600 op de Mercedes Sprinter maken we de balans op. Wat beviel en waar zien we mogelijkheden voor verbetering?

10.000 kilometer met de Hymer: voor- en nadelen

Onze Campingtrend Hymer in de White Line-uitvoering heeft er 10.000 kilometer op zitten. Wat vinden wij van de B MC T600 op de Mercedes met voorwielaandrijving? Hoe bevalt deze halfintegraal en welke ergernissen zijn er? Want natuurlijk loop je ook tegen de minpuntjes van zo’n camper aan. Een camper écht ervaren, dat kan alleen door er meerdere keren voor langere tijd mee op pad te gaan en niet door er alleen maar een stukje over te schrijven, zoals andere media doen. Onze 10.000 kilometer met de Hymer bevielen goed, al liepen we bij gebruik toch tegen wat kleine dingen aan die voor verbetering vatbaar zijn. Daarover meer in de video hieronder.

Mercedes als basisvoertuig

Als je 10.000 kilometer met de Hymer hebt gereden, kun je jezelf ook echt een goed beeld vormen van de Mercedes die als basisvoertuig van deze camper is gebruikt. Op voorhand waren wij niet zo’n fan van de Mercedes. Dat was geen onderbouwde mening, maar gewoon een gevoel. Daar zijn we behoorlijk van terug moeten komen. Of het nu de combinatie is met het Hymer SLC (super light chassis) of de negentrapsautomaat die boterzacht schakelt. De 177 pk 2.2 diesel snorde al die tijd stilletjes in het vooronder terwijl we 10.000 kilometer weg reden. De Mercedes overtuigt! Het moderne dashboard met MBUX heeft daar zeker invloed op. De integratie met Apple CarPlay en Android Auto werkt daar ook aan mee. Daardoor konden we onderweg altijd onze favoriete muziek beluisteren. En via de app van Campercontact vonden we zo een geschikte overnachtingsplek, waarvan de route direct op het scherm werd getoond.
Het weggedrag van de bijna 3100 kilo zware camper (maar als we ermee weg zijn eerder 3700 kilo) is steeds heel vertrouwd. De camper voelt nooit traag aan en je komt er in alle verkeerssituaties lekker mee weg.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Meer over de Hymer B MC T 600.
Naar de site van Hymer

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!