ACSI Kampeerreizen
03 Maart 2015
03 Maart 2015
media_xl_1601414

Het Grondwet Festival

De Nederlandse Grondwet bestaat 200 jaar. Daarom een groots evenement voor het hele gezin, het Grondwet Festival op zaterdag 29 maart in Den Haag.

Iedereen is van harte uitgenodigd. Het wordt een dag vol feest, kijkjes in historische gebouwen en paleizen, spannende attracties en nog veel meer. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Bijna 60 organisaties verzorgen gratis workshops, lezingen, theatervoorstellingen en meer. De deuren die op deze dag geopend worden zijn o.a. die van de Ridderzaal, de Eerste en Tweede Kamer, de Trêveszaal, het Catshuis en het Vredespaleis. Een mooie kans om deze historische gebouwen van binnen te bekijken. De attracties concentreren zich rond de Hofvijver en ‘t Plein. Daar zal de Koninklijke Landmacht een demonstratie geven en op het Lange Voorhout is een spectaculair riddertoernooi te zien.

Het Grondwet Festival begint al op vrijdagavond 28 maart met een programma voor jongeren. In het Paard van Troje en het Humanity House kun je de hele avond en nacht een speciaal programma volgen. College Tour meets Lowlands University o.l.v. Xander van der Wulp (NOS), of kom dansen in naam der Grondwet op de beats van o.a. dj Roog en D-Rashid.

Eén van de onderdelen van het Grondwet Festival is de Dag van de Haagse Geschiedenis. Op ‘t Plein stap je letterlijk terug in de tijd! Laat je omscholen tot schildknaap, leer vechten tegen echte ridders of maak een ritje in de zweefmolen. Op het Lange Voorhout vindt twee keer een heus riddertoernooi plaats met paarden. Check de aanvangstijden!

Het Grondwet Festival is het tweede evenement van de zes  die zullen worden gehouden in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Het Grondwet Festival wordt georganiseerd door het Nationaal Comité en het Haags Comité 200 jaar Koninkrijk. Het Festival duurt van 10 tot 17 uur en bijna alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor alle informatie op www.grondwetfestival.nl.

 

 

Unknown

Tags: Festival Den Haag Uit Tips

 • Carpe Diem

  1 Reactie Datum 14 feb. 2015, 13:00

  Carpe Diem: Ik heb het zo langzamerhand wel gehad met dat grauwe, koude weer. Wat mij betreft kan de caravan wel weer uit de stalling en kan het voorseizoen gaan beginnen.

BLIJF OP DE HOOGTE

VOLG ONS

LAATSTE REACTIES

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • China Light UtrechtChina Light Utrecht (0)
  Het evement was twee jaar geleden te bewonderen in Rotterdam en was daar een succes. Nu strijkt het opnieuw neer in Nederland en mag Utrecht gastheer zijn.In de Botanische Tuinen op de Uithof zijn tot en met 4 januari tientallen lichtsculpturen te bewonderen. Bijpassende Aziatische […]
 • Man bijt hondMan bijt hond (2)
  Voluit heet het de indoor citycamping Alkmaar, zij kregen Man bijt hond op bezoek en die nodigde ons uit.Eigenlijk geheel onverwacht, eerst hoor je dat we worden gevonden om over de KCJ te praten op de radio, vervolgens krijg je een mailtje of je de eerste indoor camping van […]
 • 55ste Caravana donderdag van start55ste Caravana donderdag van start (0)
  Leeuwarden – Nog een paar dagen en dan gaat de 55ste editie van de Caravana van start. Met een volledig uitverkocht beurscomplex blijft de Caravana onverminderd populair. Dat de Caravana de grootste en populairste vakantiebeurs van Nederland is, blijkt wel uit de diverse (wereld)primeurs […]
 • Nominaties Fietsroute van het jaar 2015Nominaties Fietsroute van het jaar 2015 (0)
  Twee routes zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2015: De eerste is de Tour de Manche in Frankrijk en Engeland en de tweede is de Alpe Adria Radweg in Oostenrijk en ItaliëOp zaterdag 31 januari, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs, reikt de jury de […]

OVER ONS

Campingtrend ging in 2011 van start met een klein team en wil vooral informatief zijn. Wij doen ons best alle informatie omtrent het onderwerp kamperen in de breedste zin door te geven.
Campingtrend is onafhankelijk en wil de meest informatieve website zijn op kampeergebied. Wij voegen dagelijks onderwerpen toe en zijn in 2014 meertalig geworden.

> Lees verder