Goedkope camping Alentejo

Portugal, het goedkoopste zuid-Europese vakatieland. Voor koffie betaal je tussen de 55 en 60 cent, een biertje kost tussen de 65 en 90 cent. Voor drie gangen inclusief drinken ben je zo’n 8 euro kwijt. In de regio Porto groeide het aantal Nederlandse toeristen vorig jaar met 15% en begin dit jaar al met 25%.

In Zuid-Europa zijn een aantal campings bezig zich te groeperen. Ze willen samen de goedkoopste campings van Europa worden. Eén van de organiserende campings ligt in het Noord-Oosten van Portugal, in het schitterende Alentejo. Een regio met zongarantie. In een groot natuurpark, de Serra de Sao Mamede opende pas een nieuwe camping onder Nederlandse leiding. De tarieven mogen de laagste van heel Zuid-Europa worden genoemd. Hier krijgt u ook informatie over de andere campings die zich bij dit initiatief hebben aangesloten.

Wat de camping zoal te bieden heeft:

 -Leenauto voor eigenaren van campers
- Broodservice
- Portugese snacks
- Gymnastiek toestellen
- Schitterende Wandelroutes
- Paardrijden
- Bird watching
- Eén bonk puur natuur om je heen
- Trainingsgebied Oriëntatielopen
- Verhuur gloednieuwe Mountain bikes
- met zwembad in de Alentejo – Portugal
- Ook ideaal om te overwinteren
- Nieuw Europees Hardloop – Marathon trainingsgebied

De camping geeft aan zowel in 2012 als in 2013 de goedkoopste te zullen zijn van heel Europa. Mits vooraf gereserveerd, kost een nacht met twee personen met tent, caravan of camper 8 euro. Het betreft een kleinschalige camping met 30 ruime plaatsen. Er is een zwembad (in aanbouw, tijdelijk ruim opbouwbad aanwezig). Elke zondag samen bbq, waarbij het hoofdgerecht bestaat uit kip. Er is nieuw sanitair, stroom- en waterpunten en een loosplaats.

Ze hebben ook een eigen facebook-pagina  www.facebook.com/campingbeiramarvao waarop alle ontwikkelingen te volgen zullen zijn.

Zie: www.camping-beira-marvao.com

Print Friendly

4 Comments

 1. Boebie zegt:

  De aanbieding is leuk
  Maar voor €11,- = incl €3,- elektra
  kan ik op zeer veel bij de ACSI/cc formule aan gesloten campings in heel europa

  Als camper bezitter wil ik niet reserveren.
  En lees ik dan de normale!! tarieven
  van €15,50 excl electra a-€3,- = €18,50 p/n
  dan blijkt dat ook deze NL bezitters camping
  Net als al die andere NL campings in dit goedkope land
  TE hoge prijzen hanteren,voor wat ze bieden

  De gewone Portugees zal je hier dan ook niet aan treffen

 2. Manual zegt:

  Helaas, er zijn nogal wat onjuistheden, slordigheden op bovengenoemde campingsite te vinden. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel!

 3. Mark zegt:

  Beste Manual. Welke site bedoel je?

  @ Boebie, de genoemde kortingen krijg je natuurlijk alleen in het laagseizoen. Als dat past is het prima natuurlijk.

 4. Rob zegt:

  Ik heb die site ook gevonden toen ik 2 weken geleden vanuit de Algarve naar het noorden terug wilde gaan en ben 3 dagen op deze nieuwe camping geweest. Ik heb geen idee waarom Manual nu zo’n negatieve suggestieve opmerking kan plaatsen, op grond waarvan wordt nu vastgesteld dat er sprake zou zijn van een leugen.

  Mijn vrouw en ik hebben een enthousiast stel ontmoet die hun maximale inzet hebben gegeven om met behoud van de natuur in een mooi natuurpark een camping te openen en mensen, aan service was geen gebrek, integendeel. De korting, dat heb ik nog wel nagevraagd, maar zonder dat ik dit forum had gelezen is gewoon zoals het is, bij reservering vooraf en zonder beperking geldig in 2012 én ook volgend jaar. Zij hebben natuurlijk wel het voorbehoud dat zij later aanpassingen mogen doen, maar welke ondernemer mag dat dan niet?

  De normale tarieven zie ik als gangbare, in de Algarve betaalden wij ook iets meer. Maar als Boebie in gaat op die door hem opgehoogde 11 euro, want de stroom staat er natuurlijk altijd buiten, maar dan vervolgens kritisch wordt over het normale tarief dus als je niet van te voren reserveert, waar is dan het begin en het einde van redelijk willen denken?

  ACSI en dan heel Europa. Maar dat schreven zij ook niet, ik heb gelezen dat zij dat beweren over campings in Zuid-Europa en Bulgarije, Roemenië, Tsjechië waar de gelijke tarieven ook laag zijn, zo is mijn ervaring, zijn toch geen Zuid-Europese landen? Rusland is wel weer west-Europa geworden, anders morgen ze niet meevoetballen, maar de landen blijven voor mij toch daar waar ze altijd al waren.

Reageer op dit bericht