26 November 2015
26 November 2015
293060_440739599299621_309733302_n

Caravaning Design Award 2012 op de Salon

De Caravaning Design Award. Wat moeten we ons daar bij voorstellen?

Om de twee jaar gaat deze prijs naar producten die aanspraak maken op de titel Innovations for New Mobility. De Salon van Düsseldorf doet dit samen met het bedrijf Red Dot. Ze zijn voortdurend op zoek naar producten in de caravanningbranche die bijzonder innovatief en bruikbaar zijn. Er zijn 20 juryleden, ze beoordeelden dit jaar 92 producten. 20 daarvan vielen in de prijzen.

Het beoordelen van de producten gaat op “zijn ouderwets”. In hal 6 van het Messe-gebouw staan alle producten bij elkaar. De jury gaat aan de slag met alles. Kruipen erop, eronder, erin, testen gebruikersgemak, stevigheid, alles komt aan bod. Ieder voor zich en na verloop van tijd ook in groepjes zie je de juryleden door de hal bewegen. Ieder product bespreekt men. Uiteindelijk komen de producten in categorieën terecht en krijgen een beoordeling. Campers, caravans, interieur, tenten, campingaccesoires.

Vier keer mag de titel Caravaning Design Award Best Practice vergeven worden. Dit jaar is deze voor de Grande Puccini caravan van Tabbert, de dak-airco Aventa eco van Truma, het stabilisatiesysteem voor caravans de AKS 3004 van ALKO en de inrichting voor campers en caravans TDL van Technoform. Deze laatste ontving ook de prijs Best Interior Design.

Vijftien producten ontvangen de Innovations for new mobility-prijs, tien producten krijgen een “honourable mention” waaronder de Van TI van Knaus voor de bijzonder geslaagde achterkant. Overigens stemt ook het publiek vooraf online op de kanshebbers. Zo neemt men dus ook de mening mee van de latere gebruikers.

Alle producten kunt u zien op de beurs bij ingang Noord in de Galerie of op  http://www.caravaning-award.de/105.html 

Tags: Design Award lon Düsseldorf Sao

 • De huisdealer

  0 Reacties Datum 08 nov. 2015, 11:00

  Of je dealer nou caravanbedrijf van het jaar is of niet, het gaat er om dat je je er prettig voelt. Dat maakt je dealer tot een huisdealer.

BLIJF OP DE HOOGTE

VOLG ONS

LAATSTE REACTIES

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Carthago met twee Edition-modellen op CMTCarthago met twee Edition-modellen op CMT (0)
  Op de vakantiebeurs CMT, van 17 tot en met 25 januari in de Messe van Stuttgart, pakt Cathago ondermeer uit met twee Edition-modellen. Ook alle nieuwigheden voor 2015 zijn te zien, er kan een proefrit gemaakt worden met de chic c-line Generation II en er zijn interessante […]
 • König Kunde Award is voor Fendt König Kunde Award is voor Fendt (0)
  In Duitsland is voor de 7e keer de belangrijke König Kunde (Koning Klant) Award uitgereikt. De lezers van het blad Camping, Cars & Caravans waren duidelijk in hun oordeel. Fendt is de grote winnaar. Eriba Runner Up Zo'n 3000 lezers van het blad CCC kozen in verschillende […]
 • Polar nieuwsPolar nieuws (0)
  Polar nieuws Begin augustus kondigde de Mobile Living Group, o.a. eigenaar van PolarCaravans, aan te gaan werken met een andere distributie opzet. Voor de landen van de Benelux is Peter Edelman, eigenaar van ScandicCaravans, aangesteld. Peter Edelman heeft inmiddels een scheiding […]
 • Caravan Design Award voor Wind-Force systeemCaravan Design Award voor Wind-Force systeem (0)
  Caravan Design Award voor Holtkamper. Zoals we al eerder schreven timmert Holtkamper flink aan de weg. En dat blijft niet onopgemerkt. De verwachting dat ze met hun nieuwe Wind-Force systeem hoge ogen zouden gaan gooien is uitgekomen. Ze sleepten op de afgelopen Salon van Düsseldorf de […]

OVER ONS

Campingtrend ging in 2011 van start met een klein team en wil vooral informatief zijn. Wij doen ons best alle informatie omtrent het onderwerp kamperen in de breedste zin door te geven.
Campingtrend is onafhankelijk en wil de meest informatieve website zijn op kampeergebied. Wij voegen dagelijks onderwerpen toe en zijn in 2014 meertalig geworden.

> Lees verder