01 December 2015
01 December 2015
csd1202_ak01_cmyk01_de-1

Caravan Salon Düsseldorf 25-8 tot 2-9

De Caravan Salon Düsseldorf komt er weer aan. Van 25 augustus tot 2 september is er weer die Nummer 1 Messe für Reisemobile und Caravans. Oftewel, the place to be. Het motto is “ontdek je wereld”. Het is wederom ’s werelds grootste keuze bij elkaar gebracht op het gebied van de mobiele vakantie. Je vindt er uiteraard caravans en campers. Maar ook basisvoertuigen, accessoires, tenten (in alle vormen, dus ook de bij-, aanbouw-, camper- en voortenten), vakantiehuisjes en alle info daarover, reisbestemmingen en meer. Veel meer.

De beurs in Düsseldorf wordt de trendbarometer genoemd voor de branche. De verwachtingen zijn optimistisch. Caravaning is booming, zo heet het. En er staan weer de nodige wereldpremières en highlights op het programma. Er staan meer dan 120 aanbieders van caravans en campers op de beurs. De beschikbare ruimte is dan ook compleet volgeboekt. In totaal bieden 570 internationale firma’s hun waar aan. Het bestaat bijna niet dat u niet vindt wat u zoekt.

Onverminderd populair de campers en buscampers. Aandacht o.a. voor het gebruik van nieuwe materialen waarmee het gewicht omlaag gebracht kan worden. Hierdoor worden de campers onder de 3500 kg ook dit jaar weer groter. De caravanbranche is ook nog steeds op zoek naar energie- en gewichtsbesparing. Deze facetten krijgen ook hier de volle aandacht. Ook aandacht voor het nieuwe rijbewijs, althans in Duitsland, waarbij het toegestane gewicht van 3500 op 4250 kg komt. Het zogenaamde b-96 rijbewijs. Daarnaast vliegen de nieuwe modellen en series je om de oren.

Natuurlijk weer veel te zien en te doen voor de hele familie, bioscoop, oldtimertentoonstelling, een giga-spelaanbod voor de kinderen om maar wat te noemen. De verwachting is dat er rond de 30.000 bezoekers overnachten op de parkeerplaats bij de Messe. We zullen voor 25 augustus nog meer aandacht geven aan aan deze topper.

Open dagelijks 10-18 uur.

Dagkaart volwassene 13 euro, Tweedags-kaart 20 euro.

Online-tickets verkrijgbaar vanaf begin juli.

Messe Düsseldorf GmbH
Stockumer Kirchstraße 61
D-40474 Düsseldorf

N 51° 16.096‘
E  6° 43.630‘

Navigatie-adres voor bezoekers:

D-40474 Düsseldorf, Am Staad

Alle info: www.caravan-salon.de

Tags: Caravan Salon Düsseldorf Düsseldorf

 • De huisdealer

  0 Reacties Datum 08 nov. 2015, 11:00

  Of je dealer nou caravanbedrijf van het jaar is of niet, het gaat er om dat je je er prettig voelt. Dat maakt je dealer tot een huisdealer.

BLIJF OP DE HOOGTE

VOLG ONS

LAATSTE REACTIES

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Carado DelightCarado Delight (0)
  Compact, licht en voordelig. Dat is de strategie van Carado bij zijn caravans. De Delight is het resultaat. Functionaliteit en praktisch gebruiksgemak. Wat zich vertaalt in slimme oplossingen voor koken, wonen en slapen. En uiteraard een laag eigen gewicht en dito aanschafprijs. Ben je […]
 • Carthago met twee Edition-modellen op CMTCarthago met twee Edition-modellen op CMT (0)
  Op de vakantiebeurs CMT, van 17 tot en met 25 januari in de Messe van Stuttgart, pakt Cathago ondermeer uit met twee Edition-modellen. Ook alle nieuwigheden voor 2015 zijn te zien, er kan een proefrit gemaakt worden met de chic c-line Generation II en er zijn interessante […]
 • Ook Duitse verkoop in de plusOok Duitse verkoop in de plus (0)
  Na bemoedigende berichten over de verkoop van campers en caravans in Nederland en België laat ook Duitsland een stijging zien.Van Nederland en België wisten we het al. Over de verkoopcijfers van campers en caravans mag niet gemopperd worden. Ook in Duitsland is de vakantie op wielen […]
 • Viseo i700 in de prijzen Viseo i700 in de prijzen (0)
  Ook in Engeland kiezen ze een camper van het jaar. En ook daar zijn er verschillende categorieën. Zo is er de categorie "Non-Fixed Bed Motorhome", dus campers zonder vast bed. De jury zette de Viseo i700 van Bürstner, die boven de voorstoelen overigens een zeer ruim hefbed heeft, op de […]

OVER ONS

Campingtrend ging in 2011 van start met een klein team en wil vooral informatief zijn. Wij doen ons best alle informatie omtrent het onderwerp kamperen in de breedste zin door te geven.
Campingtrend is onafhankelijk en wil de meest informatieve website zijn op kampeergebied. Wij voegen dagelijks onderwerpen toe en zijn in 2014 meertalig geworden.

> Lees verder