26 November 2015
26 November 2015
lekkeband

ANWB: verplicht reservewiel

Ruim de helft van de auto’s heeft geen reservewiel.

Ze hebben dan wel een reparatiesetje, een zogenaamd thuiskomertje of banden waarop je nog een stukje door kunt rijden bij een platte band.

Een reservewiel is al een hele tijd geen vanzelfsprekendheid meer. Je zult vaker een TomTom of een carkit vinden dan een volwaardig reservewiel. Uit onderzoek van de wegenwacht blijkt dat 8 op de 10 nieuwe auto’s het zonder moet doen.

De ANWB wil hier iets aan gaan doen. De wel aanwezige alternatieven werken in veel gevallen niet, waardoor er steeds vaker een beroep wordt gedaan op de wegenwacht.

Daar ben ik toch lid voor zullen veel mensen zeggen. De ANWB ziet dit toch anders.  Ze gaan ervan uit dat iedereen een wiel kan verwisselen.

Daarom adviseert men om bij een nieuwe auto een reservewiel te bestellen.

Dat kost ongeveer 80 euro extra. Natuurlijk kun je ook even zoeken op Marktplaats etc.

Tags: anwb reservewiel

 • De huisdealer

  0 Reacties Datum 08 nov. 2015, 11:00

  Of je dealer nou caravanbedrijf van het jaar is of niet, het gaat er om dat je je er prettig voelt. Dat maakt je dealer tot een huisdealer.

BLIJF OP DE HOOGTE

VOLG ONS

LAATSTE REACTIES

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Man bijt hondMan bijt hond (2)
  Voluit heet het de indoor citycamping Alkmaar, zij kregen Man bijt hond op bezoek en die nodigde ons uit.Eigenlijk geheel onverwacht, eerst hoor je dat we worden gevonden om over de KCJ te praten op de radio, vervolgens krijg je een mailtje of je de eerste indoor camping van […]
 • Tabbert 2015 CaravannieuwsTabbert 2015 Caravannieuws (0)
  Tabbert ziet zichzelf als toonaangevend en wil dit door de nadruk te leggen op merk-kwaliteit en veiligheid ook blijven. De Tabbert Next Generation moet daarbij een duidelijk signaal afgeven en Tabbert als onbetwist leider positioneren in de caravanbranche. Tabbert 2015: Rijke […]
 • Geslaagde Vakantiebeurs 2015Geslaagde Vakantiebeurs 2015 (0)
  De Vakantiebeurs, die gisteren haar laatste dag beleefde, trok iets meer dan 117.000 bezoekers. Dat waren er meer dan vooraf verwacht. Doordat er ook meer deelnemers waren was er nog meer keuze voor de bezoeker. Inluiden van vakantieseizoen “Enorm trots ben ik dat we als Vakantiebeurs […]
 • Gezocht camping van het jaar 2015Gezocht camping van het jaar 2015 (0)
  De verkiezing Camping van het Jaar is van start gegaan. Gezocht wordt de beste camping van 2015. Stem mee en maak kans op een mooie prijs. 40 kanshebbers De verkiezing zit dit jaar in een nieuw jasje. Er zijn 40 campings geselecteerd waar u op kunt stemmen. Dat heeft een vakjury […]

OVER ONS

Campingtrend ging in 2011 van start met een klein team en wil vooral informatief zijn. Wij doen ons best alle informatie omtrent het onderwerp kamperen in de breedste zin door te geven.
Campingtrend is onafhankelijk en wil de meest informatieve website zijn op kampeergebied. Wij voegen dagelijks onderwerpen toe en zijn in 2014 meertalig geworden.

> Lees verder